Jessica en Annerie voor het goede doel

Jessica & Annerie Kiplagat

( Lid van team: Menno, Annerie en Jessica New York )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 9.500 (100%)

Is hardlopen leuk? 


Deze vraag hebben wij, Jessica en Annerie, elkaar vaak gesteld afgelopen jaren. Toch liepen we geregeld een rondje. We spraken af in Roden, omdat dit dorp tussen onze woonplaatsen in ligt. We liepen niet omdat wij hardlopen nu zo’n fantastische sport vonden, maar vooral omdat de cappuccino en de appeltaart na afloop lekkerder smaakten. Zonder dat wij ons er bewust van waren, raakten wij toch heel erg gehecht aan het hardlopen en aan elkaar. Onze partners hadden het hardloopvirus al eerder te pakken. Voor eerste kerstdag ontstond zelfs een mooie traditie; hardlopen en daarna bitterballen eten. We moeten toch eerlijk bekennen, dat hardlopen best leuk is. Het heeft ons veel gebracht op sportief gebied, maar vooral onze vriendschap kreeg hierdoor een gouden randje.

Verder dan een halve marathon waren we nooit gekomen. Na georganiseerde loopjes in onder andere Groningen, Arnhem, Apeldoorn en Schiermonnikoog van maximaal 10 mijl, hebben we ons een keer gewaagd aan die 21,1 km van Appelscha. Ter plekke zworen we dat we dit nooit meer gingen doen! De grens van het maximaal aantal kilometers die wij ooit achter elkaar zouden lopen was bereikt.De opblaasbare finishpoort lag namelijk al leeg op de grond toen wij als laatste deelnemers al kreunend en steunend de eindstreep bereikten. We stonden te boek als de letterlijk leeg gelopen dames.

Maar tja… het kan soms anders lopen in het leven….. 

In 2016 liepen we voor een heel bijzonder, persoonlijk doel de marathon van Amsterdam. Dit deden we samen met Menno en de broer van Jessica. De heren hadden ieder hun persoonlijke trainingsschema en wij deden het samen met een eigen in elkaar geknutseld plan, met hierin genoeg ruimte om lekker te shoppen en te kletsen. Zij aan zij liepen wij, al keuvelend, dè heilige 42,195 km. Om de 5 km hielden we even de pas in voor een natje en droogje en dan weer door. Ondertussen zwaaiend naar onze supporters. Voor we het wisten waren we al op de helft. 
En bij het 40 km punt in het Vondelpark zeiden we zelfs tegen elkaar dat dit vast niet onze laatste marathon zou zijn. Wat een euforie. En wat was het fantastisch om te finishen in het Olympisch Stadion.

Maar tja…. Het kan soms anders lopen in het leven….

Een doel werd niet gesteld de 2 jaar na de marathon in Amsterdam. Maar zonder doel lopen bleek voor ons niet te werken. Uitgedijd, vol gegeten en op Netflix uitgekeken, vinden we nu dat het tijd is om weer in beweging te komen voor een nieuw doel. 
En wat is een mooier doel dan een goed doel. 
Wij gaan de marathon van New York lopen voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Zij aan zij gaan wij in de Big Apple voor de zieke kinderen een onvergetelijke race lopen en hopen hiermee de kinderen in het UMCG met het door ons ingezamelde sponsorgeld een sprankeltje geluk te geven!

Op onze facebookpagina kunnen jullie onze hardloopavonturen en sponsoracties volgen

 

PS Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis heeft een ANBI status en is CBF erkend. Dit betekent dat er minstens 90% van het geld rechtstreeks naar de projecten gaat (overig 10% zijn onkosten) en dat donaties belasting aftrekbaar zijn. De marathonreis betalen we zelf, alle donaties gaan rechtstreeks naar de stichting.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
22-11-2019 | 22:09
29-10-2019 | 09:08
28-10-2019 | 23:37
28-10-2019 | 19:38 Zo gedreven voor een goed doel, dat moet gewoon gesteund worden
27-10-2019 | 13:46