Over Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Het Beatrix Kinderziekenhuis is hét academische kinderziekenhuis van Noordoost Nederland en onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs hand in hand gaan. Het ziekenhuis is een van de 8 universitair-medische centra voor kinderen van Nederland.
Dagelijks zetten alle professionals van het Beatrix Kinderziekenhuis zich in om de allerbeste zorg te verlenen aan kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar met zeldzame en complexe aandoeningen waarvoor meer of specifiekere zorg nodig is dan een algemeen ziekenhuis kan verlenen.

In een aantal gevallen komen kinderen vanuit het hele land naar ons toe om specifieke zorg te ontvangen omdat ons kinderziekenhuis daarvoor de expertise in huis heeft.
Dat geldt bijvoorbeeld voor aangeboren hartafwijkingen, leverziekten en levertransplantatie, metabole aandoeningen, complexe kinderlongaandoeningen en darmchirurgie.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is dé fondsenwervende stichting van het Beatrix Kinderziekenhuis en
zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.
Dat doen wij door welzijnsprojecten te financieren waarmee de verblijfs- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Maar ook innovatieve projecten tijdens behandelingen ten behoeve van stress- en angstreductie. Ook zorgen we voor financiering van wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kunnen zieke kinderen een betere behandeling of betere kwaliteit van leven krijgen.
Daar waar het ziekenhuis en de overheid onvoldoende middelen hebben, werft de stichting fondsen om deze projecten mogelijk te maken.

Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis? Kijk dan op www.vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl