Ik beklim de Passo dello Stelvio

Jan Koper

( Lid van team: Dokters, verpleging en staf komen in actie! )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 12.500 (86%)

Het Beatrix kinderzieknhuis levert zorg voor ernstig zieke kinderen uit heel Nederland. Kinderen die hier worden opgenomen verblijven langdurig in het ziekenhuis of moeten gedurende vele jaren frequent opgenomen worden.

Voor deze zieke kinderen tellen andere dingen dan voor volwassenen. Probeer je maar eens voor te stellen dat je zelf als kind, bijvoorbeeld met een chronische ziekte bent opgenomen in het ziekenhuis. Je bent even alle houvast kwijt, alle dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals je eigen kamer met je eigen bed, je broertjes, zusjes, vriendjes en soms ook je ouders moet je dan missen.

Zij missen dus school, sport,  interactie met vrienden en vriendinnen, opstap gaan met leeftijdsgenoten en vele andere zaken die voor de meeste kinderen behoren tot het normale dagelijkse leven.

Voor deze zieke kinderen is het van belang dat niet alleen hun ziekte zo goed mogelijk behandeld wordt maar dat er ook voor gezorgd wordt dat zij zich in het ziekenhuis kunnen blijven ontwikkelen. Zodat zij na ontslag weer aansluiting vinden bij hun leeftijdsgenoten en ondanks hun ziekte een plaats kunnen veroveren in de maatschappij. Hier zijn middelen voor nodig waar de zorgverzekering niet in voorziet.

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in voor het zieke kind en hun ouders. De stichting maakt het mogelijk dat de kinderen tijdens hun verblijf naar school kunnen gaan, via sociale media contact kunnen houden met hun klasgenoten, met hun vriendje of vriendinnetje in het ziekenhuis naar de film kunnen gaan, dat ouders bij hun kind kunnen overnachten, etc.

Om dit in de toekomst te blijven doen en om vele andere projecten ten behoeve van het zieke kind mogelijk te maken is onze hulp nodig.

Daarom heb ik besloten om mijn vijtigste verjaardig niet op te luisteren met een midlife crisis car maar komend jaar op de fiets de 48 haarspeld bochten van de Passo del Stelvio te overwinnen en met jullie hulp zoveel mogelijk geld voor het goede doel binnen te halen.

 

Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis heeft een ANBI status en is CBF erkend. Dit betekend dat er minstens 90% van het geld rechtstreeks naar de projecten gaat (overig 10% zijn onkosten) en dat donaties belasting aftrekbaar zijn.
Reis-en verblijfkosten betaal ik zelf, dus alle donaties zullen rechtstreeks naar de stichting gaan.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
19-06-2019 | 11:34
17-06-2019 | 16:23 10€ per bocht 👍
15-06-2019 | 20:01 Beste Jan, Wat een knappe prestatie voor een prachtig mooi goed doel! Hierbij ook het teveel betaalde geld terug in een donatie. Hartelijke groeten, Namens Suus, Catrinus en Simone
14-06-2019 | 19:51 Veel plezier Jan! Zet m op!
13-06-2019 | 17:10 Jan, veel succes met deze uitdagende tocht omhoog (voor een zeer goed doel) 👍🏻 Wij coachen M6e6 wel 😉.