MARathon NY voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Marian Bakker
van totaal € 4.500 (100%)
Actie is afgesloten

In mijn dagelijks werk doe ik onderzoek naar aangeboren aandoeningen: wat zijn risicofactoren voor aangeboren aandoeningen en hoe vaak worden deze aandoeningen al tijdens de zwangerschap opgespoord?  Ik realiseer me daarom maar al te goed dat het krijgen van een gezond kind niet vanzelfsprekend is, 1 op 33 kinderen wordt geboren met een aangeboren aandoening. Veel van deze kinderen worden behandeld in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het Beatrix Kinderziekenhuis richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen. In het BKZ werken meer dan twintig kinderspecialismen nauw samen aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Ook wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan om steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen halen.

Het welzijn van zieke kinderen mag daarbij niet uit het oog worden verloren. De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De stichting doet dit onder andere projecten te financieren die als doel hebben het welzijn van zieke kinderen te bevorderen.

Mijn welzijn haal ik uit het hardlopen (wie had dat een aantal jaar geleden kunnen denken). Het lopen van de marahon van NY is voor mij een enorme uitdaging. Zieke kinderen gaan altijd de uitdaging aan, zij hebben daarin geen keuze. Daarom zet ik me graag in voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Wil je me steunen op mijn road to NY? Dat zou ik geweldig vinden!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.