MARathon NY voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Marian Bakker
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.500 (100%)

In mijn dagelijks werk doe ik onderzoek naar aangeboren aandoeningen: wat zijn risicofactoren voor aangeboren aandoeningen en hoe vaak worden deze aandoeningen al tijdens de zwangerschap opgespoord?  Ik realiseer me daarom maar al te goed dat het krijgen van een gezond kind niet vanzelfsprekend is, 1 op 33 kinderen wordt geboren met een aangeboren aandoening. Veel van deze kinderen worden behandeld in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het Beatrix Kinderziekenhuis richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen. In het BKZ werken meer dan twintig kinderspecialismen nauw samen aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Ook wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan om steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen halen.

Het welzijn van zieke kinderen mag daarbij niet uit het oog worden verloren. De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De stichting doet dit onder andere projecten te financieren die als doel hebben het welzijn van zieke kinderen te bevorderen.

Mijn welzijn haal ik uit het hardlopen (wie had dat een aantal jaar geleden kunnen denken). Het lopen van de marahon van NY is voor mij een enorme uitdaging. Zieke kinderen gaan altijd de uitdaging aan, zij hebben daarin geen keuze. Daarom zet ik me graag in voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Wil je me steunen op mijn road to NY? Dat zou ik geweldig vinden!

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
02-11-2018 | 16:40 Great cause, and support for your persistence -- keep it going!
29-10-2018 | 15:00
25-10-2018 | 11:17
25-10-2018 | 09:27
22-10-2018 | 15:25
Bekijk alle

Bijna M-Day

24-10-2018 | 12:43 Over een dikke week sta ik aan de start van de NY Marathon, maar heb ik er ook vertrouwen in dat het gaat lukken om te finishen? Toen ik me begin dit jaar had opgegeven voor de Marathon van New York, dacht ik dat ik in oktober wel fluitend 30 kilometer kon lopen. Dat was achteraf best optimistisch gedacht. Vanaf augustus hobbelde ik zo van de ene blessure (peesplaat onder de voet) in de andere (onwillige spier in de heup), waardoor van het oorspronkelijke plan van lange duurlopen in het weekend niks terecht is gekomen. En ook het beruchte sportrusten-14km- schema heb ik niet kunnen volgen. Dus ik ben best zenuwachtig voor zondag 4 november, want het voelt of ik onvoorbereid aan de start zal staan. Maar dat is natuurlijk niet zo.... In de voorbereiding op NY heb ik me aangesloten bij een heel leuke loopgroep, waar ik met veel plezier train, heb ik de trainingsfrequentie opgevoerd van 2x per week, naar 3x per week en daarna naar 4x per week, heb ik een persoonlijk record gelopen op de 7 km, 10km en de halve marathon, heb ik 2 paar nieuwe hardloopschoenen aangeschaft, compressie-tubes en compressiesokken, heb ik mijn budget voor fysiotherapie zo goed als opgebruikt, heb ik ook een podotherapeut bezocht en zooltjes aangeschaft, ben ik in het trotse bezit van een foamroller, doe ik yoga-oefeningen met de youtube juf voor de tv, trek ik regelmatig baantjes in Kardinge Zwembad, heb ik veel gevraagd en ongevraagd advies gekregen (wat er ook gebeurt, NIET gaan wandelen / je kan best even wandelen onderweg, dat kan je ook trainen; je moet echt wel een keer 30 km lopen vooraf / lange duurlopen zijn helemaal niet nodig, met het 14 km schema lukt het ook wel) en heb ik ruim 2500 euro aan sponsorgeld opgehaald voor het zieke kind (de Vrienden van het Beatrix Ziekenhuis) Anyway, volgende week zondag sta ik aan de start van de NY Marathon, ongetwijfeld groen van de zenuwen. Het wordt een hele ervaring en een groot avontuur. Het doel is heel blijven (want ik heb ervaren dat een spier zomaar in een keer kan zeggen: 'ik ben er klaar mee en doe het niet meer') en finishen. Tijd is niet belangrijk, maar voor degene die me wil volgen, mijn startnummer is 53559 en ik start om 10.40 uur, dat is 16.40 Nederlandse tijd. Wish me luck!
Lees meer