NY Marathon voor Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis

Andrea van der Werf
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 782d2e9589925f0308fa86e930e5132b5e349c5e
van totaal € 5.000 (105%)

Als klein meisje was het al een grote droom om de marathon New York te lopen. En wat is er mooier dan deze marathon te mogen lopen voor je eigen ziekenhuis.

Ik ben kinderverpleegkundige op afdeling M2 (kindercardiologie & -oncologie) in het Beatrix kinderziekenhuis. Het afstemmen van de zorg voor het kind en het begeleiden van ouders maakt mij enorm enthousiast. Ik vind het belangrijk dat ook tijdens een ziekenhuisopname een kind gewoon kind kan zijn. En juist in de moeilijke dagen kan afleiding hier bij helpen. Het is bijzonder hoe kinderen kunnen opleven van bijvoorbeeld de bingo of muziek aan het bed, dit geeft weer energie. En die energie is hard nodig. Kinderen hebben andere dingen nodig dan volwassenen, waar in het reguliere ziekenhuis budget geen geld voor is.
Elk kind moet kunnen opgroeien in een kindvriendelijke omgeving waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook kinderen die langdurig in het ziekenhuis liggen. Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis zorgt hiervoor.  

Dagelijks word ik er in mijn werk mee geconfronteerd hoe ingrijpend het is wanneer je lichaam niet doet wat het zou moeten doen. Laat staan bij kinderen. Daarom ben ik dankbaar dat ik deze marathon kan en mag gaan lopen om hier iets aan bij te mogen dragen. Helpt u ook mee?

 

Goed om te weten: Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis heeft een ANBI status en is CBF erkend. Dit betekend dat er minstens 90% van het geld rechtstreeks naar de projecten gaat (overig 10% zijn onkosten) en dat donaties belasting aftrekbaar zijn.
De marathonreis betaal ik zelf, dus alle donaties zullen rechtstreeks naar de stichting gaan.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
06-11-2018 | 10:58 Geweldige prestatie Andrea, nog gefeliciteerd hiermee. Groeten van Sjoerd en Miranda.
05-11-2018 | 15:45 donatie van buurman Germ en buurvrouw Tjitske
03-11-2018 | 12:41
02-11-2018 | 23:42
02-11-2018 | 11:10
Bekijk alle

Bedankt!

17-01-2019 | 16:10 Ik wil jullie allen enorm bedanken voor jullie steun, support en bijdrage! Samen hebben we 5285 euro opgehaald voor stichting vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis. Een prachtig bedrag wat ontzettend goed gebruikt kan worden voor verschillende projecten om het verblijf van de kinderen en hun ouders in het ziekenhuis aangenamer te maken. De marathon ging beter dan ik ooit had durven dromen en ik heb echt genoten! Om jullie hiervan een beetje te laten meegenieten heb ik een filmpje gemaakt. Deze is te zien via de onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=ImBGZHY9AJY&t
Lees meer