Buidelstoelen

van totaal € 56.000 (0%)

Bouw mee aan de wieg van gezond ouder worden

Het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG is een hoogstaand kinderziekenhuis waarin alle medische disciplines vertegenwoordigd zijn. Het BKZ staat voor de best mogelijke universitaire zorg in de regio en binnen heel Nederland voor de gebieden waarin wij landelijk en/of internationaal onderscheidend zijn. Dagelijks bouwen we aan de toekomst van gezondheid, om het altijd nóg beter kan. Eén van de projecten in dit kader is de verbouw van de intensive care van de neonatologie.

Met deze verbouwing wil het Beatrix Kinderziekenhuis een omgeving creëren waarbij we zorg kunnen bieden die aansluit bij de wensen van nu.

Ouders krijgen de kans om bij hun kind te zijn en het zoveel mogelijk te verzorgen. Dit alles met het oog op het hechtingsproces tussen ouder en kind. Te vroeg geboren baby’s worden kort na de geboorte gescheiden van hun moeder, omdat zij op verschillende afdelingen verpleegd worden. Nadat de baby is overgebracht naar de IC Neonatologie, is er vaak weinig kans om de baby bij zich te pakken. Hierdoor kan het voorkomen dat de normale ouderlijke gevoelens sterk in de war raken en is het erg belangrijk dat hier veel aandacht voor is. Daarnaast hebben ouders de mogelijkheid om van de kamer een eigen plek te maken die huiselijker aandoet dan de huidige open afdeling.

Alle couveuses zijn al voorzien van een hoogwaardige webcam die zelfs in een afgedekte couveuse helder beeld geeft. Op deze manier kunnen alle pasgeborenen goed gemonitord worden door het medisch personeel. Ook hebben ouders de mogelijkheid om thuis in te loggen via Mijn UMCG op de webcam. Deze webcams zijn in 2019 gefinancierd door de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Campagne voor Buidelstoelen

Ook nú zal de hulp ingeroepen worden van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en zal de stichting de fundraise-actie ‘Bouw mee aan de wieg van gezond ouder worden’ starten.

Een belangrijke ontwikkeling is het buidelen samen met de baby en heeft vele voordelen. De baby wordt hierbij een poosje op de blote borst van de vader of moeder gelegd. Om te zorgen voor rechtstreeks huidcontact tussen ouders en kind, heeft de baby enkel een luiertje aan.

De ouder neemt eerst een ontspannen houding aan op een stoel of bed, waarna de baby op de borst wordt gelegd. Beide worden toegedekt met een deken. Omdat de temperatuur van de ouder voldoende is om de baby warm te houden, is er geen risico op afkoeling.

Deze stoelen zijn speciaal ontworpen voor moeders die borstvoeding geven en ouders die buidelen. Een uiterst comfortabele stoel die de moeder op zoveel mogelijk manieren ondersteunt bij het geven van borstvoeding en waar ouder en baby samen kunnen buidelen. Daarnaast hebben de stoelen elektrische verstelbare rugleuning en voetensteun, onafhankelijk van elkaar elektrisch in hoogte verstelbare brede armleuningen waardoor ze afgesteld kunnen worden op elke ouder. Naast de vele mogelijkheden tot het optimaal instellen van de borstvoedings-/buidelstoel voldoet deze ook, als enige in zijn soort, aan alle strenge criteria die in ziekenhuizen heden ten dage gesteld worden aan de hygiëne omtrent de stoel.

Helpt u mee?
Afgelopen jaar hebben wij de afdeling al kunnen voorzien van 6 nieuwe buidelstoelen,dankzij donateurs. Maar om alle ouders iedere dag de mogelijkeheid te bieden om met hun kindje te buidelen op comfortabele wijze, willen we deze faliciteit in elke kamer aanbieden. Dat betekent dat we nog 16 stoelen nodig. Helpt u mee?