Missie MarLaThon - Mark

Mark Vos

( Lid van team: Missie MarLaThon )

van totaal € 7.500 (48%)

In 2022 heb ik (Mark naar Central Park) de marathon van New York voor de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis gelopen. Deze stichting is dé fondsenwervende stichting van het Beatrix Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Groningen, en staat voor steun en betrokkenheid.

Met grote steun van mijn werkgever New Nexus, diverse andere organisaties, en mijn vele collega’s heb ik destijds een mooi bedrag van bijna 7500 euro opgehaald. Met onder andere deze gelden kan de stichting zich inzetten om het verblijf van kinderen (als ook ouders) zo aangenaam mogelijk te maken.

Stel je eens voor hoe ingrijpend ziekenhuisbehandelingen kunnen zijn voor kinderen. Hoeveel stress en angst dit kan opleveren. De stichting zet zich in om met behulp van diverse oplossingen te proberen deze angst en stressgevoelens te verminderen. Denk hierbij aan het kijken van een film tijdens een MRI-behandeling.

Of aan interactief behang ter afleiding. Met de ontvangen gelden is ook de afdeling vroeg geborenen volledig opnieuw ingericht en voorzien van de meeste recente medische apparatuur en heeft ook de huiskamer, waar ouders terecht kunnen bij een langdurige opname van hun kind, een upgrade gekregen. Op deze plek kun je als ouder even tot jezelf komen.

Om kinderen even te laten vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn is er ook een bioscoop ingericht met echte bioscoopstoelen. Zelfs aan popcorn is gedacht!

Na mijn avontuur heb ik contact gehouden met zowel de organisatie als een aantal lopers van de groep die vorig jaar heeft gelopen en daarnaast heb ik met mijn verhaal een nieuwe groep lopers van dit jaar enthousiast mogen maken om dit avontuur ook aan te gaan. In januari van dit jaar ontstond, samen met een aantal lopers, het idee om ons nogmaals in te gaan zetten voor dit goede doel. Je zou denken dat het misschien komt door de runners high, maar het idee heeft me niet losgelaten en ik heb gezien met hoeveel toewijding deze stichting zich inzet. Dit maakt écht het verschil.

Ik heb dus besloten om het nogmaals te gaan doen! En om mezelf nog meer uit te dagen doe ik er een schepje bovenop en ga ik deze keer niet alleen voor de marathon van New York, maar ga ik 5 weken daarvoor ook de marathon van Berlijn lopen. Een dubbele uitdaging! In 2022 was mijn vrouw Laura nog supporter, maar nu gaat ze de uitdaging ook zelf aan! Dus: twee jaar later, met z’n tweeën, het lopen van twee marathons voor het goede doel!

We staan voor de opgave om minimaal 15.000 euro op te halen, wat al een uitdaging an sich is. Maar we gaan ervoor!

Hopelijk steunen jullie dit initiatief en kunnen we met een sponsoring de stichting blij maken met een mooi bedrag!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
26-02-2024 | 17:34
06-02-2024 | 14:25
02-02-2024 | 19:51 Stoere actie voor een mooi doel. Veel succes gewenst!
02-02-2024 | 18:29
23-01-2024 | 11:02 Wat een ontzettend gave uitdaging! Voor een prachtig doel! Je bent nu al super bezig! Wat leuk dat jullie dit avontuur samen gaan doen! Zet m op topper💪😀