Ik loop de marathon van New York voor het Beatrix Kinderziekenhuis!

Lex Kloosterman
van totaal € 6.000 (32%)

Ik ben Lex Kloosterman en zondag 3 november 2024 loop ik de marathon van New York. Hiermee hoop ik zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Deze stichting zet zich ervoor in om het verblijf van kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor een kind is een bezoek aan het ziekenhuis vaak ontzettend spannend en stressvol. Ik heb het zelf ook ervaren toen onze oudste vorig jaar even in het ziekenhuis lag... Op de verpleegafdeling zag ik wat het voor kinderen betekent om met mooi speelgoed te kunnen spelen of op andere manieren te worden afgeleid. Zodat ze even konden vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn. Of zodat hun behandeling net even wat minder spannend is. En een knuffel na je operatie: zelfs de oudste kinderen hechten er grote waarde aan!

In het UMCG doen we er alles aan om angst en stress bij kinderen (en hun ouders) weg te nemen. De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis maakt dit financieel mogelijk, door geld in te zamelen om voor de kinderen nét even wat meer te kunnen doen. Om het verblijf van zowel de kinderen als hun ouders in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG zo aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met muziekoptredens aan bed, een MRI televisie, een KidsBios en huiskamers. Ook maakt de stichting wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Hierdoor kunnen zieke kinderen een betere behandeling of betere kwaliteit van leven krijgen.

Om dit alles voor de kinderen in het UMCG te kunnen doen, is continu geld nodig. Via deze actie zet ik mij ervoor in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: iedere donatie is welkom!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
15-02-2024 | 20:38 Succes Lex!! Zet m op! 💪
15-02-2024 | 15:46
15-02-2024 | 13:31 Ik vind het kinderziekenhuis belangrijk. . En ik wil mijn neef graag sponseren.
15-02-2024 | 11:25 Succes Lex! Prachtig initiatief!
14-02-2024 | 19:54
Bekijk alle

Fondsenwerven als een Facebookboomer

13-02-2024 | 20:51 Het is maandag 12 februari, bijna 19 uur en ik race met de kinderen van zwemles naar huis om op tijd te zijn. Vanavond is de eerste 'runnersbijeenkomst' voor de groep lopers die in november de marathon van New York gaat lopen om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Je voorbereiden op een marathon lopen, dat is hard werken. Kilometers maken. Je lijf voorbereiden op een slijtageslag. Maar voordat ik daarmee aan de slag ga, stort ik me de komende periode vooral op een andere grote klus. Het fondsenwerven. Want het doel waar ik me aan gecommitteerd heb is een flinke uitdaging: minstens 5.350 euro moet iedere loper ophalen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn tips en ideeën welkom. En die heeft de immer enthousiaste Barbara Baijens als fondsenwervingsexpert in overvloed. Acties organiseren, bedrijven benaderen, wijn verkopen, ik ga het allemaal doen: daarover later meer. Wat ook helpt, vertelt Barbara, is een actief Instagramaccount. Barbara deelt de één na de andere tip voor een succesvol kanaal. Hoe je de berichten goed opmaakt, dat gifjes en stickers leuk zijn, hashtags, linktrees, stories met beelden van je hardlooprondjes, etcetera, etcetera. Uiteraard weet ik dat ze gelijk heeft: ik zit er immers op. Maar past het bij mij? Mwah... Terwijl Barbara het ene na het andere gelikte Instagramaccount van andere lopers laat zien, stelt iemand de voorzichtige vraag of andere socials ook geschikt zijn. Ja, LinkedIn kan natuurlijk ook. Of Facebook. Maar wie zit daar nog...? De Facebookboomers, klinkt het in de zaal. Hoewel ik weet dat het werkt om een hip Instagramkanaal te maken: ik houd het toch maar bij mezelf en mijn eigen manieren om geld in te zamelen. Dan maar fondsenwerven als een Facebookboomer: moet ook lukken, toch? Ik ga ervoor!PS. Fijn als je mee wilt helpen om te bewijzen dat het ook via andere kanalen kan: iedere donatie, groot of klein is welkom! Ik loop de marathon van New York voor het Beatrix Kinderz... (steunbeatrixkinderziekenhuis.nl)
Lees meer