Y

Yvonne en Gerrit

Yvonne en Gerrit marathon new York voor Beatrix Kinderziekenhuis
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 10.000 (131%)

Sinds 2017 komen wij, met onze dochter Sterre, regelmatig in het Beatrix Kinderziekenhuis. Steeds maar weer die vervelende onderzoeken en naalden in haar om bloed te prikken. Vreselijk vindt ze het! De artsen, verpleegkundigen en de pedagogische medewerkers kennen Sterre al goed en is er aandacht om het allemaal wat gemakkelijker te maken voor haar. Fijn dat er meegedacht wordt, want ze moet nog haar hele leven met regelmaat geprikt worden. Naast de dagelijkse tabletten krijgt ze ook iedere avond een injectie. Gelukkig kunnen wij deze thuis geven. Sterre is zo flink en stoer, maar soms ook verdrietig. Probeer het maar eens uit te leggen aan je kleine meisje van 4 dat het voor haar bestwil is. En dit allemaal vanwege een klein foutje in haar hoofd. Een klein foutje met grote gevolgen.

Vanwege de Corona mogen de drie broers niet meer mee naar de ziekenhuisbezoeken. En dit vinden ze maar lastig, ze willen er zijn voor Sterre. Haar eigen drie cliniclowns;) Onder hun lach voor Sterre, zien wij dat ze zich zorgen maken om hun zusje. En 's avonds als Sterre slaapt komen hun eigen vragen en zorgen eruit.

Voor ons als ouder wordt alle tijd genomen om alles goed uit te leggen. En soms ook gewoon even die arm om je heen en de vraag “hoe gaat het nou met jullie?”. Voor ons is het Beatrix kinderziekenhuis een speciale plek. Een plek waar wij in eerste instantie altijd gespannen naar toe gaan, want wat zijn de uitslagen van de onderzoeken? En tegelijkertijd is het een plek waar iedereen er voor ons is, vriendelijk doet, vertrouwd voelt en je eigenlijk heel snel vergeet dat je daar komt omdat er iets aan de hand is.

En nu hebben wij een uitdagend doel gesteld. In november 2021 gaan wij samen de marathon van New York lopen. Ik ben in 2020 begonnen met trainen en bouw langzaam op, met het uiteindelijke doel om 42 km en 195 meter te rennen. Helaas heb ik al de nodige tegenslagen meegemaakt. Zo ging de marathon in 2020 niet door en kreeg ik verschillende blessures. Dit maakt de weg er naar toe niet gemakkelijk. En toch ben en blijf ik gemotiveerd om door te gaan. Dit allemaal voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Deze stichting zet zich in om de leefomgeving van de kinderen en de gezinnen die in het Beatrix Kinderziekenhuis komen, aangenamer te maken. Zij ondersteunt verschillende projecten, zoals muziekoptredens aan bed en theatervoorstellingen in het kindertheater, het aanschaffen van iPads voor in de wachtkamer en om uit te lenen, het realiseren van een woonkamer waar het gezinsleven weer centraal kan staan en waar gezinnen samen kunnen zijn.

Als je dit verhaal nou leest en je denkt: ''dat is me wat''. Ja, dat is het ook op zijn tijd. Wij gaan daar onze eigen weg in en richten ons op de dingen die goed gaan en waar we invloed op kunnen hebben. Deze actie is daar één van. En wat kan jij dan doen? Dat wat je altijd al doet, namelijk “gewoon” doen en als wij het even lastig hebben, er voor ons zijn. Wij hebben zoveel lieve mensen om ons heen, dat voelt heel goed en geeft veel steun! Specifiek voor dit doel kun je ons steunen door een bijdrage te doen zodat de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis altijd dat “tweede thuis” kan zijn voor zieke kindjes en hun gezin.

Bedankt voor je steun! Yvonne, Gerrit en de kids.

Bekijk alle
07-11-2021 | 19:58
06-11-2021 | 12:14
06-11-2021 | 11:39 Super knap wat jullie doen en morgen gaan presteren en allemaal voor dit mooie doel wat zo dichtbij jullie staat. Ik zal aan jullie denken morgen, geniet ervan en veel succes!
06-11-2021 | 11:19 Heel veel succes samen, wat super lief dat jullie dit doen. 🍀 Ik hoop dat jullie een mooi bedrag ophalen!
30-10-2021 | 00:05 Zet hem op topper! Nu al trots op je 😊