A

Annemiek & Greta

Samen fietsen we voor het Beatrix kinderziekenhuis! Help jij mee?

Nog te gaan

van totaal € 6.000 (41%)

Als er een goede reden zou moeten zijn om deze bergen te overwinnen dan is het wel het Beatrix Kinderziekenhuis. Want als zieke kinderen dapper en sterk kunnen zijn, kunnen wij dit zeker.

Het Beatrix kinderziekenhuis levert zorg voor ernstig zieke kinderen uit heel Nederland. Kinderen die hier worden opgenomen verblijven langdurig in het ziekenhuis of moeten gedurende vele jaren frequent opgenomen worden.

Voor deze zieke kinderen tellen andere dingen dan voor volwassenen. Probeer je maar eens voor te stellen dat je zelf als kind, wordt opgenomen in een ziekenhuis zonder precies te weten wat er gaat gebeuren.
Je bent even alle houvast kwijt, alle dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals je eigen kamer met je eigen bed, je broertjes, zusjes, vriendjes en soms ook je ouders moet je dan missen. Zij missen school, sport, hun vrienden en vriendinnen, opstap gaan met leeftijdsgenoten, buitenspelen en vele andere zaken die voor de meeste kinderen behoren tot het normale dagelijkse leven.

Voor deze zieke kinderen is het van belang dat niet alleen hun ziekte zo goed mogelijk behandeld wordt maar dat er ook voor gezorgd wordt dat zij zich in het ziekenhuis kunnen blijven ontwikkelen. Zodat zij later weer aansluiting vinden bij hun leeftijdsgenoten en ondanks hun ziekte een plaats kunnen veroveren in de maatschappij. Hier zijn middelen voor nodig waar de zorgverzekering niet in voorziet.

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in voor deze zieke kinderen en hun ouders. De stichting maakt het mogelijk dat de kinderen tijdens hun verblijf naar school kunnen gaan, via sociale media contact kunnen houden met hun klasgenoten, met hun vriendje of vriendinnetje in het ziekenhuis naar de film kunnen gaan, dat ouders bij hun kind kunnen overnachten, en al die andere belangrijke dingen.

Om dit in de toekomst te blijven doen en om vele andere projecten ten behoeve van het zieke kind mogelijk te maken is onze hulp nodig.

Help jij mee?

Bekijk alle
11-06-2024 | 09:05
10-06-2024 | 22:11
10-06-2024 | 21:01
10-06-2024 | 20:59
10-06-2024 | 20:58