Beloningssysteem en versierde bestralingsmaskers

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 2.500 (89%)

In het UMCG Protonencentrum worden kinderen behandeld met kanker, als enige centrum in Nederland, en in nauwe samenwerking met het Prinses Máxima Centrum. Kinderen worden voor een periode van 5-7 weken dagelijks bestraald met protonen. Een zeer intensieve behandeling voor het kind, maar ook zeker voor het hele gezin.

Tijdens de bestraling met protonen moeten kinderen heel stil stilliggen en krijgen kinderen voorafgaand aan de eerste bestraling een masker aangemeten.
Om kinderen positief te stimuleren kan hij/zij er zelf voor kiezen mee te doen met een beloningssysteem. Voorafgaand aan de eerste bestraling krijgt hij/zij dan een versierd masker aangemeten. Ze mogen zelf kiezen als wie of wat het masker versierd wordt: Frozen, Donald Duck, Paw Patrol of iets compleet anders. Twee medewerkers van het Protonencentrum versieren deze maskers zelf en kunnen zo goed als alles maken! Een versierd masker zorgt er voor dat het masker minder spannend gevonden wordt en het zal meer gezien worden als een maatje tijdens de behandeling.

Gedurende de behandelingsperiode sparen kinderen stempels. Na een aantal stempels krijgen ze een beloning (en tevens motivator) zoals bijvoorbeeld een krachtsteen, gelukspoppetje of een polaroidfoto. En aan het einde van de behandelingsperiode krijgen ze een klein cadeautje.
Gedurende een periode van 2 jaar, waarin ongeveer 100 kinderen worden bestraald, willen wij ervoor zorgen dat onze collega's van het Protonencentrum voor deze kinderen materialen kunnen aanschaffen voor het versieren van de maskers en voor het beloningssysteem. Help jij ons mee?

 

  

Bekijk alle
24-08-2022 | 11:22
22-07-2022 | 14:26
31-12-2021 | 11:44 deze kinderen hebben het zeer zwaar en afleiding
22-12-2021 | 12:34