Comfortstoelen en banken op vernieuwde Special Care

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 27.500 (0%)

De Special Care is een bijzondere afdeling binnen het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCGroningen. Op de Special Care (SC) liggen kinderen van 0 tot 18 jaar die veelal afhankelijk zijn van technologische ondersteuning en direct toezicht nodig hebben. Het is een afdeling die qua zorg zich bevindt tussen de Kinder-Intensive Care, de algemene kinderafdeling van het BKZ en thuis.

Op de Special Care ligt een speciale groep kinderen, zoals kinderen met spierziekten, of bijv zuigelingen met luchtweg- of ademhalingsproblemen. Deze kinderen liggen hier vaak omdat ze ziek zijn ten gevolge van een verkoudheidsvirus of andere infectie, of na een operatie.

Om deze zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven leveren, wordt op dit moment de Special Care verbouwt. Door dat de afdeling veel groter wordt gemaakt, ontstaat er veel meer privacy voor ouders en kinderen, en is de kans op kruis infecties minder doordat kinderen niet meer zo dicht op elkaar liggen. De inrichting is specifiek aangepast voor onze groep kinderen en hun ouders en in overleg met de Kinder- en Ouder Raad opgezet.

Graag willen we ouders op deze mooie nieuwe afdeling de mogelijkheid bieden om met comfort naast hun kind te kunnen zitten aan bed, aangezien de opnameduur voor deze patiënten vaak voor enkele maanden is. Op deze manier kunnen we ouders ook de mogelijkheid bieden om hun kind op schoot te nemen waardoor een kind zich geborgen voelt en kunnen we ouders op deze manier iets extra's bieden. 

Bekijk alle
13-05-2023 | 08:47 Een donatie als kado, voor een vriendin haar verjaardag. Vanwege haar persoonlijke omstandigheden heeft zij in het verleden beroep moeten doen op het Beatrixkinderziekenhuis, zij heeft de donatie voorgesteld.