Prachtige gedenkboom voor in nieuw stiltecentrum

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 10.000 (120%)

Op dit moment wordt er in het UMCG gewerkt aan een ontwerp voor een nieuw te bouwen Stiltecentrum. Het huidige stiltecentrum voldoet niet meer aan de vraag en wensen van de gebruikers. Het nieuwe stiltecentrum zal op een nieuwe plek worden gebouwd met daarbij meer ruimte voor verschillende doeleinden.

Het onderdeel gedenken is ontzettend belangrijk in ons stiltecentrum. Het stiltecentrum is een plek waar mensen in rouw door verlies van een naaste of mensen met verdriet terecht kunnen. Het is belangrijk dat die mensen, zeker wanneer het naasten van zieke of overleden kinderen betreft, in het stiltecentrum iets kunnen doen, iets kunnen bijdragen. Om die reden willen we in het nieuw te bouwen stiltecentrum graag een gedenkboom realiseren.

Dit is een boom waarbij een lichtje aangestoken kan worden, maar waar ook gedachten of wensen op een briefje geschreven kunnen worden en deze in de boom geplaatst kunnen worden. Het is belangrijk mensen het gevoel te geven dat ze iets kunnen doen, dit is essentieel voor de verwerking van het verdriet en de rouwverwerking. Maar het kan ook hoop geven bij ziekte.

In het Beatrix Kinderziekenhuis lopen natuurlijk veel ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, vriendinnetjes, vriendjes, opa’s en oma’s van zieke kinderen rond. Deze mensen willen wij graag een plek geven om hun verdriet te uiten, te verwerken en iets te kunnen doen. Door de gedenkboom kunnen zij een boodschap achterlaten, een lichtje aansteken en hopelijk een momentje van rust vinden. Het kan een plek zijn waar de ouders zich even terug kunnen trekken, maar ook alle andere naasten om het zieke kind heen. Het stiltecentrum zal bedtoegankelijk worden, dus ook de zieke patiëntjes kunnen er naar toe.

 

Bekijk alle
13-10-2020 | 12:46