Metamorfose wachtkamer polikliniek

Normal 79a82d4163c4c3d7f9b658b10fae770aa67d2af9
van totaal € 14.298 (64%)

Het Beatrix Kinderziekenhuis heeft twee poliklinieken. Een kind wordt naar de polikliniek verwezen als het een specialistisch onderzoek of behandeling moet ondergaan, waarbij opname niet noodzakelijk is. Elk specialisme heeft een eigen spreekuur. Jaarlijks bezoeken meer dan 16.000 unieke patiënten een van de poliklinieken.
Nadat de patiënt zich heeft gemeld bij de balie, kan men plaatsnemen in de wachtruimte. De polikliniek is zo ingericht dat kinderen kunnen spelen tot hij of zij aan de beurt is.

U kunt het zich wel voorstellen dat het wachten in een ziekenhuis onrust, stress en angst kan opleveren. Zeker bij kinderen. Door het plaatsen van een Nebula strip willen we kinderen een leuke afleiding geven. Maar daarnaast is het ook iets waar kinderen naar uit kunnen kijken bij hun volgende bezoek aan de polikliniek. Deze strip is tenslotte bijzonder en niet overal bereikbaar voor kinderen.

Met dit project willen we in onze wachtruimte in de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis patiënten afleiding geven waardoor ze zich op hun gemak voelen en met positieve energie de behandelkamer in gaan. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat de ervaring van het ziekenhuis bezoeken geen negatieve is.

 

Barbara Baijens

b.p.baijens-vrij@umcg.nl

0503614830