Liedjesfabriek - mobiele muziekstudio 2018

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 7.200 (53%)

Om het ‘ziekenhuisleed’ enigzins te verzachten, organiseert de pedagogische zorg regelmatig aan bed van onze patiëntjes uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. De Liedjesfabriek bezoekt elke twee weken ons ziekenhuis.

‘Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter'

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met de mobiele studio zoeken ze onze patiëntjes op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn:
Hun eigen lied en videoclip!

De liedjesmuzikanten praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. De Liedjesmuzikanten zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip!

Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt de Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Ze hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar ze zijn ook erg goed in improviseren. Het kind vraagt, De Liedjesfabriek draait!

Barbara Baijens-Vrij

b.p.baijens-vrij@umcg.nl

0503614830

Bekijk alle
26-05-2020 | 08:53
31-10-2019 | 08:50
24-09-2019 | 12:57
20-06-2019 | 21:39 Op 20 juni traden leerlingen van La Danse op in het ziekenhuis. Tevens hadden zij geld ingezameld voor het project LIEDJESFABRIEK. Het is zo belangrijk voor een kind om zichzelf te ontplooien door middel van muziek/ kunst. Emoties kunnen uiten is voor kinderen in deze situatie noodzakelijk en dit is een mooi project die hieraan bijdraagt! We hopen het het totaal bedrag snel gehaald wordt. Wij hebben een aanzet gemaakt!