Liedjesfabriek - mobiele muziekstudio 2018

Normal 1f8953d1467829a284fb78e3dca35832f03f56e4
van totaal € 7.200 (53%)
Project is afgesloten

Om het ‘ziekenhuisleed’ enigzins te verzachten, organiseert de pedagogische zorg regelmatig aan bed van onze patiëntjes uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. De Liedjesfabriek bezoekt elke twee weken ons ziekenhuis.

‘Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter'

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met de mobiele studio zoeken ze onze patiëntjes op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn:
Hun eigen lied en videoclip!

De liedjesmuzikanten praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. De Liedjesmuzikanten zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip!

Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt de Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Ze hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar ze zijn ook erg goed in improviseren. Het kind vraagt, De Liedjesfabriek draait!

Barbara Baijens-Vrij

b.p.baijens-vrij@umcg.nl

0503614830