Liedjesfabriek 2024

van totaal € 6.250 (0%)

Om het ziekenhuisleed een beetje te verzachten organiseren de pedagogische medewerkers regelmatig voorstellingen en activiteiten aan het bed van de patiënten. Een onderdeel daarvan is de Liedjesfabriek. Met de mobiele studio zoeken ze onze patiëntjes op. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn:
Hun eigen lied en videoclip!

De liedjesmuzikanten praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. De Liedjesmuzikanten zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip!

Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt de Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Ze hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar ze zijn ook erg goed in improviseren. Het kind vraagt, De Liedjesfabriek draait!