Interactief voorlezen 2018

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 2.340 (3%)

Kinderen ontspannen met interactief en ondersteund voorlezen. Stichting Milo gaat maandelijks interactief en ondersteund voorlezen aan kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis.


Samen lezen is heel leuk en leerzaam voor kinderen. Interactief voorlezen is echter niet vanzelfsprekend voor jonge kinderen waarbij het niet of nauwelijks spreken samengaat met meervoudige beperkingen.

“Het komende half jaar bezoeken ze één keer per maand kinderen op verschillende afdelingen zoals M4, Special Care en IC.” zegt Anneke Lautenbag, behandelcoördinator van Stichting Milo.
“We lezen voor uit het Milo & Lana prentenboek ‘Kijk eens naar mijn familie’. Daar gebruiken we allerlei communicatiehulpmiddelen bij zoals gebaren, pictogrammen, spraakknoppen, concrete voorwerpen en de handpoppen Milo & Lana. Via deze middelen nodigen we het kind uit om te reageren tijdens het voorlezen. Zo wordt voorlezen interactief en komt het kind op een speelse wijze in aanraking met (nieuwe) woorden.”

Barbara Baijens-Vrij

b.p.baijens-vrij@umcg.nl

0503614830

Bekijk alle
20-07-2018 | 21:17 De kinderen van onze school hebben samen gespaard om iets te kunnen betekenen voor zieke kinderen. Lezen en voorlezen is even ontsnappen aan de echte wereld. Vandaar dat we hebben gekozen om het gespaarde geld te geven aan het project digitaal voorlezen.