Beweegkinderziekenhuis

Beatrix Kinderziekenhuis in beweging

Bewegen is voor kinderen enorm belangrijk. Het is nóg belangrijker als kinderen in het ziekenhuis liggen. Beweging zorgt onder andere voor een beter herstel na een behandeling of opname. Daarnaast groeien kinderen beter en krijgen ze meer zelfvertrouwen. In het Beatrix Kinderziekenhuis is beweging een levensveranderende missie. We streven naar een omgeving waar ziekenhuisgerelateerd functieverlies wordt geminimaliseerd, en waar patiënten worden aangemoedigd om zijn/haar optimale functieniveau te bereiken bij ontslag. 

Waarom?
Omdat we weten dat inactiviteit tijdens ziekenhuisopname niet alleen fysieke gevolgen heeft, maar ook mentaal impact kan hebben. Het verlies van spiermassa, afname van botdichtheid en het verhoogde risico op complicaties zoals longontsteking zijn slechts enkele bijwerkingen van langdurige inactiviteit. Maar hier stopt het niet. 

Wetenschappelijk bewezen is dat meer bewegen in het ziekenhuis leidt tot zeer positieve resultaten: kortere opnameduur, sneller herstel, lager infectierisico en een aanzienlijke verbetering van het mentale welzijn. Samen kunnen we het verschil maken voor de patiënten, hun herstel bevorderen en de ziekenhuiservaring positief veranderen. 

Wat willen we?
Het doel is duidelijk: bewegen stimuleren binnen en buiten het ziekenhuis. We willen dat opgenomen kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zo min mogelijk in hun bed liggen. Bewegen zal een integraal onderdeel worden van de zorg, naast de medisch technische aspecten.

Laten we samen de kracht van beweging omarmen en streven naar een ziekenhuisomgeving waar herstel en welzijn hand in hand gaan. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het welzijn van de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis. 

Bekijk alle
01-06-2024 | 16:07
27-05-2024 | 11:30 Aan: Ruijvekamp Bekkers Picobello bv Vet over de 3000 gaan tuurlliiiijjjkkkk
27-05-2024 | 10:04 Aan: Ruijvekamp Bekkers Picobello bv Tweede deel collecte bus
27-05-2024 | 10:00 Aan: Ruijvekamp Bekkers Picobello bv Geld collecte bus
23-05-2024 | 12:30 Aan: Ruijvekamp Bekkers Picobello bv