Stichting Wilfried en Beatrix Kinderziekenhuis in beweging!

Stichting Wilfried
van totaal € 10.000 (14%)

Bewegen is voor kinderen enorm belangrijk. Het is nóg belangrijker als kinderen in het ziekenhuis liggen. Beweging zorgt onder andere voor een beter herstel na een behandeling of opname. Daarnaast groeien kinderen beter en krijgen ze meer zelfvertrouwen. In het Beatrix Kinderziekenhuis is beweging een levensveranderende missie. Zij streven naar een omgeving waar ziekenhuisgerelateerd functieverlies wordt geminimaliseerd, en waar patienten worden aangemoedigd om zijn/haar optimale functieniveau te bereiken bij ontslag. 

Waarom? Omdat we weten dat inactiviteit tijdens ziekenhuisopname niet alleen fysieke gevolgen heeft, maar ook mentaal impact kan hebben. Het verlies van spiermassa, afname van botdichtheid en het verhoogde risico op complicaties zoals longontsteking zijn slechts enkele bijwerkingen van langdurige inactiviteit. Maar hier stopt het niet. Wetenschappelijk bewezen is dat meer bewegen in het ziekenhuis leidt tot zeer positieve resultaten: kortere opnameduur, sneller herstel, lager infectierisico en een aanzienlijke verbetering van het mentale welzijn. Samen kunnen we het verschil maken voor de patiënten, hun herstel bevorderen en de ziekenhuiservaring positief veranderen. Het doel is duidelijk: bewegen stimuleren binnen en buiten het ziekenhuis. We willen dat opgenomen kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zo min mogelijk in hun bed liggen. Bewegen zal een integraal onderdeel worden van de zorg, naast de medisch technische aspecten.

Daarom zamelen wij als Stichting Wilfried in 2024 geld in voor dit doel! Op zaterdag 18 mei aanstaande vindt in Hardenberg de Cityrun plaats, een hardloopevenement. Graag willen wij vragen om ons die dag te steunen en geld te doneren voor dit prachtige doel. Met elke stap die wij zetten, maken wij het leven van een kind in het Beatrix Kinderziekenhuis een klein beetje beter! Ons doel is om € 10000,- in 2024 voor dit doel in te zamelen, dus alle beetjes helpen!

Stichting Wilfried is opgericht ter nagedachtenis aan Wilfried Lamberink, echtgenoot van Margret en vader van Rick en Tim. Wilfried is helaas op 29 april 2023 op 52 jarige leeftijd overleden in het UMCG. Wil je meer weten Stichting Wilfried, kijk dan op onze website: www.stichtingwilfried.nl Wilfried werkte tot zijn overlijden bij de firma Heuver in Hardenberg. Vanuit de firma Heuver is ook een Stichting ontstaan: de Jan Foundation. Deze Jan Foundation doneert dit jaar per medewerker die meedoet aan de Cityrun € 50,- aan Stichting Wilfried, geweldig! Voor meer informatie over de Jan Foundation, kijk op: https://www.jan-foundation.nl/

Help ook mee! Samen maken we het verschil voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
18-05-2024 | 14:47 Margret, Rick en Tim, zet ,m op vanavond! Liefs, Harriette en Andres
18-05-2024 | 10:22
18-05-2024 | 00:03
17-05-2024 | 21:31
17-05-2024 | 20:48