Stelvio 2023 voor BKZ

Jelmer Sturm
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.750 (120%)

Al jaren woon ik vlak naast het UMCG in Groningen. Iedere dag hoor ik de ambulances af en aan rijden en als ik 's avonds op de bank zit vliegt de traumaheli wel eens over. Ik vind dit al jaren een vreemde paradox, een paar honderd meter vanaf waar ik mijn gezonde leventje leid, worden er mensen met ernstige gezondheidsklachten soms langere tijd behandeld met alle zorgen van dien. Onderdeel van het UMCG is een speciaal ziekenhuis voor kinderen tussen 0-18 met zeldzame of complexe aandoeningen: Het Beatrix Kinderziekenhuis. De zorg die daar verleend wordt is van wereldniveau, iedere dag zetten gepassioneerde professionals zich tot het uiterste in om het verschil te maken voor deze kinderen. Maar zelfs met de beste zorg duren deze trajecten vaak langere tijd en veroorzaken deze voor het zieke kind angst, pijn en stress. Dit is natuurlijk enorm heftig voor een jong kind en kan diepe sporen nalaten. Daarom heeft de stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis zich tot missie gesteld dat in 2025 geen enkel kind meer een trauma overhoudt aan zijn of haar medisch traject. Dit doen ze door een breed scala aan acties. Ten eerste leiden ze medische personeel op met de PROSA-methode waar bij geleerd wordt hoe kinderen stress, angst en pijn ervaren en hoe hier op medisch verantwoorde wijze mee omgegaan kan worden. Ten tweede hebben zij allerlei slimme interventies bedacht om kinderen af te leiden tijdens hun opname zodat ze hun ziekte even kunnen vergeten. Voorbeelden hiervan zijn de kinderbioscoop, lichtshows die boven het bed geprojecteerd kunnen worden, mogelijkheden voor ouders om dichtbij hun kinderen te zijn, Ipads om met hun vriendjes en de klas te bellen en knuffeltjes die kinderen krijgen na een operatie op de uitslaapkamer. Kinderen zijn volop in ontwikkeling, zowel mentaal als fysiek. Het werk van de stichting vrienden van BKZ is erop gericht om deze ontwikkeling door te zetten ook al zijn ze ziek, zodat wanneer ze later volwassen zijn ze geen of zo min mogelijk afstand hebben opgelopen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. 

Voor deze prachtige stichting met haar belangrijke werk wil ik mij graag inzetten! Daarom heb ik mij voorgenomen om dit jaar mee te doen met de actie van de stichting vrienden van BKZ; Passo dello Stelvio 2023. Deze monsterlijke klim mocht ik vorig jaar al eens bedwingen en heeft bij mij het nodige respect afgedwongen. In juni 2023 gaan we samen met een team van enthousiaste wielrenners naar Bormio om daar een ultieme sportieve prestatie te leveren, om zo geld op te halen voor de stichtingen vrienden van BKZ. Voor mij is de cirkel zo rond: ik houd enorm van wielrennen en kan dit doen in goede gezondheid. Ieder duurritje, training of koffierondje begint vlakbij het ziekenhuis en eindigt daar ook. Een goede gezondheid gun ik iedereen en mijn hart gaat speciaal uit naar kinderen die in hun jeugd worden getroffen door complexe of zeldzame ziektes. Voor dit prachtige doel zet ik mij bijzonder graag in! 

Wil jij mij helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis? Doneer dan via de mogelijkheden op deze pagina! Alvast ontzettend bedankt! 

Vriendelijke groet, 

Jelmer Sturm  

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
25-06-2023 | 23:19 You did it! Goed doel, mooie inzet en berg!
23-06-2023 | 06:01 Jelmer succes op de stelvio.
22-06-2023 | 15:46 Succes Jelmer!! Just do it, prachtig en waardevol doel.
22-06-2023 | 06:49
21-06-2023 | 21:20