Jelle loopt voor het Beatrix Kinderziekenhuis!

Jelle Grunstra

Nog te gaan

van totaal € 7.500 (81%)

In 2006 verloor ik mijn jongere broer Sybrand aan een hersentumor. Gedurende de intense periode van zijn ziekte waren we als familie en vrienden veel te vinden in het Beatrix Kinderziekenhuis. We kijken met genoegen terug op alle medewerkers die destijds het verblijf voor ons zo plezierig mogelijk hebben gemaakt.

Toch blijft het opvallend dat het ziekenhuis, zorgverzekeraars en de overheid niet voldoende middelen hebben om naast de reguliere zorg het verblijf voor ouders en kinderen zo aangenaam mogelijk te maken, terwijl juist dit ook bijdraagt aan goede zorg. Gelukkig maken de vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis zich sterk voor dit laatste. Veel zaken zijn namelijk niet vanzelfsprekend. De stichting doet dit door financiering van welzijnsprojecten waarmee de verblijfs- en speelomgeving van kind en ouder worden verbeterd, zoals voorstellingen in de eigen kidsbioscoop en het realiseren van huiskamers. Het is fijn het dat kinderen even kunnen vergeten dat zij ziek zijn en het ziekenhuis een beetje als 'thuis' voelt. Ook innovatieve projecten tijdens behandeling van stress- en angstreductie en financiering van wetenschappelijk onderzoek worden door de stichting gefaciliteerd.

De marathon

Jarenlang moest ik niks van hardlopen weten, maar na een spontane actie om de Berenloop op Terschelling te lopen (2018) ben ik besmet geraakt met het hardloopvirus. Halve marathons zijn inmiddels geen onbekende meer voor mij, alleen de ultieme afstand is een ander verhaal. Nu is het dan zo ver. Ik voel me sterk genoeg om de uitdaging aan te gaan.

Als familie zijn wij al langer betrokken bij de vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis en ik draag daar graag aan bij. Op 5 november ga ik de 52e Marathon van New York te lopen. Uitlopen is het doel, maar de mensen die mij goed kennen weten dat het hier niet bij blijft. De beoogde eindtijd van 3 uur en 15 minuten is het tweede doel. Ik ben bereid om hiervoor alle benodigde arbeid te leveren, steunen jullie dan de vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis financieel?

Welke acties?

Alle donaties (groot en klein) zijn van harte welkom, maar ik ga ook een aantal aanvullende acties organiseren. De acties zijn beperkt, dus wees er snel bij!

  1. Chef for hire: Als enthousiast hobbykok bied ik mijn kookkunsten aan voor vrienden en familie. Er is van alles mogelijk (fine-dining, welke keuken, hoeveel gangen, etc.). Heb je interesse? App of mail mij dan! Gezien de tijdsbelasting is deze actie beperkt tot 6 keer
  2. Pubquiz op verzoek: Altijd al een pubquiz willen organiseren, maar je vindt het bedenken van vragen, presenteren en nakijken maar niks. Wacht dan niet langer en huur mij in! 4 keer tot eind september

Tenslotte probeer ik elke twee weken een blog te posten zodat de niet strava leden mijn ervaringen kunnen lezen.

Heel veel dank voor alle support!

Jelle

Mail: j.s.grunstra@gmail.com

Tel:0621822716

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
24-09-2023 | 18:33 Een fantastisch doel, zet 'm op topper!
25-08-2023 | 16:08
25-08-2023 | 16:08
18-08-2023 | 16:07
02-08-2023 | 11:15 Heerlijk gegeten bij deze Aziatische chef for hire! Erg bedankt en veel succes met de marathon. Een mooie manier om geld in te zamelen! Jelle, Roely, Fedde, Marlies & Femke
Bekijk alle

Nog 6 weken

27-09-2023 | 21:29 Een lange trainingszomer gehad. Veel trainingen kunnen doen, soms wat aangepast of één overslaan. Niemand ontkomt aan pijntjes in de voorbereiding. Afgelopen zondag 33 kilometer gelopen. Dit ging goed in een mooi ontspannen tempo (5 minuten per kilometer). Die laatste 9 kilometer lijkt me geen probleem. De laatste 6 weken staat in teken van nog 4 weken hard trainen, met nog een lange duurloop van 37 kilometer, en 2 weken taper. Laat New York maar komen. Ik heb er zin in!
Lees meer