Ik kom in actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis!

Jan Koper
van totaal € 5.000 (109%)

Het Doel

Het Beatrix kinderzieknhuis levert zorg voor ernstig zieke kinderen uit heel Nederland. Kinderen die hier worden opgenomen verblijven langdurig in het ziekenhuis of moeten gedurende vele jaren frequent opgenomen worden.

Voor deze zieke kinderen tellen andere dingen dan voor volwassenen. Probeer je maar eens voor te stellen dat je zelf als kind, bijvoorbeeld met een chronische ziekte bent opgenomen in het ziekenhuis. Je bent even alle houvast kwijt, alle dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals je eigen kamer met je eigen bed, je broertjes, zusjes, vriendjes en soms ook je ouders moet je dan missen. Zij missen school, sport, interactie met vrienden en vriendinnen, opstap gaan met leeftijdsgenoten en vele andere zaken die voor de meeste kinderen behoren tot het normale dagelijkse leven.

Voor deze zieke kinderen is het van belang dat niet alleen hun ziekte zo goed mogelijk behandeld wordt maar dat er ook voor gezorgd wordt dat zij zich in het ziekenhuis kunnen blijven ontwikkelen. Zodat zij na ontslag weer aansluiting vinden bij hun leeftijdsgenoten en ondanks hun ziekte een plaats kunnen veroveren in de maatschappij. Hier zijn middelen voor nodig waar de zorgverzekering niet in voorziet.

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in voor het zieke kind en hun ouders. De stichting maakt het mogelijk dat de kinderen tijdens hun verblijf naar school kunnen gaan, via sociale media contact kunnen houden met hun klasgenoten, met hun vriendje of vriendinnetje in het ziekenhuis naar de film kunnen gaan, dat ouders bij hun kind kunnen overnachten, etc. Om dit in de toekomst te blijven doen en om vele andere projecten ten behoeve van het zieke kind mogelijk te maken is onze hulp nodig.

De prestatie

Daarom heb ik besloten een aantal colls te beklimmen voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en zo geld op te halen voor de opgenomen kinderen in ons ziekenhuis.
Op 7 juli 2024 zal ik de Maratona d'les Dolomites fietsen, een langeafstandsrit van 135 km en 4150 hoogtemeters

Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis heeft een ANBI status en is CBF erkend. Dit betekend dat er minstens 90% van het geld rechtstreeks naar de projecten gaat (overig 10% zijn onkosten) en dat donaties belasting aftrekbaar zijn. Reis-en verblijf kosten zal ik zelf betalen, dus alle donaties zullen rechtstreeks naar de stichting gaan.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
19-07-2024 | 12:37
07-07-2024 | 19:19
07-07-2024 | 19:19
07-07-2024 | 19:18
06-07-2024 | 23:01 Succes topper! 😘