Bouwen voor jonge toppers

Henk de Vries
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.334 (100%)

Een ziek kind verdient een zo prettig mogelijke omgeving. Maar ook ouders en broertjes of zusjes hebben dat oh zo nodig. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Tussen 1996 en 1998 was ik als werkvoorbereider betrokken bij de nieuwbouw van het Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht. In totaal 45000m2 ziekenhuis werd daar speciaal gebouwd om zieke kinderen de beste behandeling te geven. Bij de viering van het hoogste punt van deze nieuwbouw waren enkele jonge en ernstig zieke kinderen aanwezig. Dat heeft diepe indruk gemaakt. Het feit dat ik dat nu opschrijf, ca 23 jaar later, zegt genoeg. Ik ben er nog steeds trots op dat ik daar mijn steentje heb mogen bijdragen.

Inmiddels heb ik samen met mijn vrouw Jannette 3 kinderen. Een tweeling van 14 en onze oudste is 16 jaar. Mijn vrouw werkt op de kraamafdeling in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Zij maakt veel mooie momenten daar mee maar ziet ook de keerzijde. Het krijgen van kinderen is voor sommigen heel gewoon maar voor ons bijzonder. Een Ivf-traject in het UMCG heeft ons geholpen om nu van onze jiongens te kunnen genieten.

Gelukkig zijn onze kinderen gezond maar vanuit de gezondheidszorg hebben wij de laatste jaren meer ondersteuning op geestelijk gebied moeten hebben. Dit als gevolg van de ramp met de MH-17 waar mijn zus en zwager het leven lieten.

Het lopen van de marathon van New York is een mooie mogelijkheid om iets terug te doen voor onze gezondheidszorg. Nu ik sinds juni 2018 als bouwkundige werk bij het UMCG is het BeatrixKinderZiekenhuis een logische keus. 

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
22-05-2021 | 16:31 Opbrengst wijnverkoop
08-05-2021 | 17:35
08-05-2021 | 16:53 Opbrengst wijnactie
08-05-2021 | 14:12
11-03-2021 | 18:40 Opbrengst verkoop gitaar
Bekijk alle

Marathon New York 2021; update 11 juli 2021

11-07-2021 | 20:43 De zomervakantie staat voor de deur, tijd voor een up-date  aan het begin van de meivakantie een mooi moment voor een nieuwe update. Gaat de marathon door? Ja, 33.000 deelnemers mogen starten tegen normaal 51.000. Zijn wij zeker van een startbewijs? Ja, gelukkig maar. Ga ik deelnemen? Nee, huh, nee? Uiteindelijk moesten we ons uiterlijk 5 juli aanmelden voor deelname maar tijdens de trainingen kreeg ik steeds meer last van mijn rechterknie. Dieptepunt was de loop Wartena - Opende. Op een warme maandag ging samen met sponsor ‘Simply Borger’ Ytsen de ze 25km te lijf maar na 18 km had ik dusdanig veel pijn dat ik ben gestopt. Op naar de orthopeed, foto maken, vergelijken met foto jaar gelden. Conclusie van orthopeed; Knie is onderhevig aan slijtage en is in een jaar behoorlijk slechter geworden. Zijn advies; Ga fietsen ipv hardlopen. Pijnlijk om te horen maar na nachtje slapen toch wel tot realistisch besluit moeten komen om een streep door de marathon te zetten. Die droom blijft dus een droom. Heb ik het dan voor niets gedaan? Nee, zeker niet. Ik heb het BeatrixKinderZiekenhuis in het daglicht gezet. Hebben jullie me dan voor niets ondersteund? Nee, want door jullie ondersteuning kunnen kinderen hun verblijf iets aangenamer beleven. Op dit moment hebben we met gehele groep al bijna €90.000 opgehaald waarvan wij zelf €4.334,- hebben bijgedragen. Baal ik? Ja, enorm. De tegenprestatie die ik wilde leveren kan ik niet waarmaken en dat vind ik absoluut niet leuk. Toch kijk ik ook wel weer op een positieve manier terug. Leuk om met een gevarieerde groep te beginnen, samen te lopen en een gezamenlijk doel te hebben.  Een dank je wel aan mijn sponsoren, de wijnliefhebbers en spontane gevers. Ik ben blij dat jullie mijn intrinsieke motivatie begrijpen en daar aan bij hebben gedragen. Ik blijf de groep volgen tot hun vertrek begin november. Nogmaals, dank je wel en geniet van de komende vakantie.   Henk de Vries
Lees meer