Gerrit naar New York marathon 2021

Gerrit van Yperen

( Lid van team: Yvonne en Gerrit  )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (176%)

Daar ben je dan, mijn prachtige meisje met haar grote lach. Met veel plezier ontdek jij het leven en wat geniet je daar van. Prachtig om dat te zien en wat ben ik blij en trots dat ik jouw papa ben.

Maar niet altijd voel jij je fijn. Want soms ben jij ziek en niet zo fit. En elke ochtend krijg jij pilletjes, al denk jij dat dit gewoon bij wakker worden hoort. En elke avond voor het slapen gaan krijg jij een prikje. Soms heb je ook wel door dat er wat is, maar wat dan? Die bezoekjes met papa en mama aan het Beatrix kinderziekenhuis. Dan zijn er allemaal lieve mensen in witte jassen die jou goed bekijken. En altijd weer die vreselijke naald die in jouw armpje gaat om bloed af te nemen voor onderzoek. Gelukkig laten ze je wel lachen en krijg je een ballon. Ach, het zal wel bij het leven horen, denk je dan misschien. Bij jouw leven wel, lief meisje. Want in jouw hoofdje zit een klein foutje met grote gevolgen.

Al voor jij geboren was vond je papa het nodig om zich sportend in te zetten voor goede doelen. Vaak was het een verdrietige aanleiding die bij jouw papa een soort oerkracht losmaakt om zich een extreem sportief doel te stellen, daar dan helemaal voor te gaan en daarmee heel veel centjes op te halen voor dat goede doel. Verdriet omzetten in kracht, hoor je hem dan zeggen. Iets kunnen doen wat wel in de invloedsfeer ligt. Het zal wel, en voor je papa werkt het.

Sinds begin 2017 komen wij als gezin regelmatig in het Beatrix Kinderziekenhuis. Veel goede zorg en aandacht voor ons kleine meisje. Als je broers meegaan, mogen ze lekker spelen en vinden ze het erg interessant. En voor ons als ouder nemen ze er alle tijd om alles goed uit te leggen. En soms ook gewoon even die arm om je heen en de vraag “hoe gaat het nou met jullie?”. Voor ons is het Beatrix kinderziekenhuis een speciale plek. Een plek waar je altijd gespannen naar toe gaat, want het kan elke keer “mis” zijn en er is onzekerheid rond jouw gezondheid. En tegelijkertijd is het een plek waar iedereen er voor je is, vriendelijk doet, vertrouwd voelt en je eigenlijk heel snel vergeet dat je daar komt omdat er iets aan de hand is.

En nu hebben je papa en mama weer een doel gesteld. Zij gaan in november 2021 voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis de marathon van New York lopen. Deze stichting zet zich in om de leefomgeving van de kinderen en de gezinnen die in het Beatrix Kinderziekenhuis komen, aangenamer te maken. Zij ondersteunt verschillende projecten, zoals muziekoptredens aan bed en theatervoorstellingen in het kindertheater, het aanschaffen van iPads voor in de wachtkamer en om uit te lenen, het realiseren van een woonkamer waar het gezinsleven weer centraal kan staan en waar gezinnen samen kunnen zijn.

Als je dit verhaal nou leest en je denkt: WOW, dat is me wat. Ja, dat is het ook. En wij gaan daar onze eigen weg in en richten ons op de dingen die we wel kunnen doen. Deze actie is daar één van. En wat kan jij dan doen? Dat wat je altijd al doet, namelijk “gewoon” doen en als wij het even lastig hebben, er voor ons zijn. Wij hebben zoveel lieve mensen om ons heen, dat voelt heel goed en geeft veel steun! Specifiek voor dit doel kun je ons steunen door een bijdrage te doen zodat de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis altijd dat “tweede thuis” kan zijn voor zieke kindjes en hun gezin.

Bedankt voor je steun! Gerrit, Yvonne en de kids.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
23-10-2021 | 12:35 Topper! ❤️🏃‍♂️👨‍👩‍👦🏥
20-10-2021 | 09:09
24-03-2021 | 10:15
26-01-2021 | 11:38
11-01-2021 | 08:22