Trainen, trainen, trainen!

24-03-2023 | 09:56

Hai allemaal!

Er zijn alweer een paar weken voorbij! Ik heb al best wat kilometers in de benen en heb nu opgebouwd naar ongeveer 16 km hardlopen. Dat betekende voor mij dat de volgende stap wellichtt ook behaald zou kunnen worden: een halve marathon! De eerste staat dus ondertussen op de planning: 22 april sta ik aan de start in Dokkum! Ik vind dat heeeeeel erg spannend én ik heb er heel veel zin in.

Ik heb het gevoel dat ik het qua conditie wel vol ga houden. Het punt is alleen (en misschien herkennen andere runners dit ook wel), soms begin je aan een run en voelt het gewoon niet goed. Het is je dag niet, de muziek werkt niet mee, je voelt je benen een beetje, noem maar op. Maar wat nou als ik zo'n dag heb als ik de halve marathon moet gaan lopen..? Of nóg erger, als ik aan de start sta van de marathon in New York? Hemeltje lief... Ik moet daar dus niet teveel over na gaan denken en mij alleen focussen op nu: lekker trainen en kilometers opbouwen.

Ik heb onlangs ook meegedaan aan de Leekster Lente Loop. Ideaal, want de start was ongeveer voor mijn voordeur. Ik was een beetje zenuwachtig. Ik ging (maar) voor de 10 km, maar ik had een doel voor mezelf gesteld: hoger tempo en onder het uur finishen. Na een vliegede start, merkte ik dat ik mijn tempo toch écht een beetje te hoog had ingezet: ik voelde dat mijn ademhaling niet goed zat en voelde me erg snel buitenadem. Nadat ik dus toch een beetje was gezakt in tempo, hield ik het weer veel beter vol. Uiteindelijk kwam ik met 55 minuten de finish over en liep van 5,4 km/u naar 6,7 km/u, dus ook dat doel was behaald! Ik was best trots op mezelf! Ik mocht een mooie vierde plaats neerzetten en in mijn catergorie: vrouwen 40.

Verder ben ik echt ontzettend druk met sponsoracties. Samen met de jongens van Vicini halen we steeds practige bedragen op door het verkopen van heerlijke taart en op dit moment een lunchproeverij! Zó lekker! Plús dat het voor het goede doel is, dus alles smaakt daardoor uiteraard nóg beter! Ik ben dus soms ook flink wat kilometers aan het rijden om alle bestelingen rond te brengen, want de wijnactie loopt uiteraard ook nog steeds! Check dus met regelmaat mijn social media op Instagram en Facebook: running miles for smiles! Ik heb daar vaak heerlijke acties opstaan die mij naar het streefbedrag moeten brengen van 5300 euro! Jullie helpen toch wel mee?!

Ik liep ook al een tijdje met de gedachte om tóch maar zo'n hip sporthorloge aan te schaffen. Puur om het feit omdat ik onderweg tijdens het rennen lastig bij kon houden op hoeveel kilometer ik zat. Mijn telefoon zat dan in zo'n bovenarm zakje. Dat zou betekenen dat ik eerst die band af moest doen, telefoon eruit, telefoon ontgrendelen en dan pas zien op hoeveel km ik zat. Ik raakte daardoor uiteraard helemaal uit mijn ren flow. Waardeloos. Ik heb nu een heel fijn horloge weten te krijgen via Meike. Zij is echt een flinke hardloopster met ongelooflijk veel kilometers op haar naam. Als iemand weet wat fijn is tijdens het hardlopen, dan is zij het wel! Ik heb nu een Polar sporthorloge, waarop ik tijdens het rennen mijn tempo, kilometers en hardslag kan aflezen én Spotify kan er mee synchroniseren. Super!! Ik kan niet wachten om hem snel te gaan testen!

Natuurlijk ben ik dus ook veel aan het lopen. Ik moet zeggen dat ik wellicht iets had onderschat hoeveel tijd dat eigenlijk kost. Voorheen liep ik nooit zoveel kilometers achter elkaar, en kon een run makkelijk 'even snel tussendoor.' Nu moet ik toch wel incalculeren dat ik meer dan een uur, vaker wel anderhalf uur, weg ben. En dan zit ik nog maar rond de halve marathon! Plus dat ik probeer drie keer in de week te lopen, dus dan ben je al gauw een paar uur per week kwijt aan trainen. Begrijp me niet vekeerd: ik vind het helemaal niet erg, het is heerlijk om een doel te hebben en te merken dat je conditie ook écht steeds beter wordt! Het is alleen een lifestyle geworden, zo zou je het kunnen noemen. Dus mijn leven staat nu gewoon even in het teken van het hardlopen tot aan de marathon in New York! YES!

Dus!! Denk aan mijn wijnactie: zes heerlijke flessen rood, wit of rosé voor maar 45 euro, waarvan 21,30 naar het Beatrix Kinderziekenhuis gaat!

Ook is er nu een leuke lunch actie bij lunchroom Vicini in Leek: een lunchproeverij van 3 gangen voor 17,50 p.p. waarvan 7,50 naar het goede doel gaat! Smullennnn!!

Voor iedereen die op welke manier dan ook al gedoneerd heeft: super bedankt!! Tot de volgende blog mensen!

Sportieve en lieve groet, Dorien xx