Diana rent de New York Marathon voor het Beatrix Kinderziekenhuis!

Diana Woltinge

Nog te gaan

van totaal € 5.500 (105%)

Ja, ik doe het! Ik ga de uitdaging aan om in november 2023 de ruim 42 kilometers van de New York Marathon te rennen. Mijn eerste marathon, spannend! Maar ik heb er ongelooflijk veel zin in! Ik kom namelijk in actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo geeft het avontuur mij een extra bijzonder gevoel en het zieke kind weer energie. Help je mij mee?

Al meer dan 10 jaar werk ik in het UMCG bij de afdeling Obstetrie en Gynaecologie waar ik aan de zijlijn heb kunnen zien wat voor prachtige initiatieven worden georganiseerd door de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis om het verblijf van kind én ouder zo aangenaam mogelijk te maken.

De stichting doet dit door financiering van welzijnsprojecten waarmee de verblijfs- en speelomgeving van kind en ouder worden verbeterd, zoals voorstellingen in de eigen kidsbioscoop en het realiseren van huiskamers. Hoe fijn is het dat kinderen even kunnen vergeten dat zij ziek zijn en het ziekenhuis een beetje als 'thuis' voelt.

Maar ook innovatieve projecten tijdens behandeling van stress- en angstreductie. En financiering van wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kan het zieke kind een betere behandeling of betere kwaliteit van leven krijgen.

Daar waar het ziekenhuis en de overheid onvoldoende middelen hebben, werft de stichting fondsen om deze projecten mogelijk te maken.

Ook jij kan helpen! Sponsor mij op mijn weg naar New York. Een klein gebaar, een grote impact. Met jouw donatie tover ook jíj een glimlach op het gezicht van het zieke kind!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
15-09-2023 | 14:22
19-07-2023 | 14:32 Zo blij met jullie!
19-07-2023 | 11:21 ♥️ Beatrix Kinderziekenhuis ♥️ Zet hem op Diana!
01-07-2023 | 19:21
26-06-2023 | 09:41 Top aan allen! Dankjulliewel!
Bekijk alle

Nog 194 dagen, 3 uren en 23 minuten te gaan...

25-04-2023 | 12:16   ... als ik dit schrijf, een paar dagen na de Bonifatiusloop in Dokkum. Een loop van 5, 10 of 21,1 km door het pittoreske Dokkum met zijn molens, bolwerken en de prachtige Bonifatiuskapel. Voor mijn gevoel mag ik nog steeds wat flierefluiten met mijn trainingen in aanloop naar de marathon toe. Van minder ervaren en oudere lopers - laat ik me daar maar onder scharen - wordt gezegd dat ze gemiddeld een aanloop van 20 weken nodig hebben. Mijn startpunt zou dan 18 juni zijn. Als ik terugkijk naar de afgelopen maanden ben ik natuurlijk al een tijdje bezig. Al jaren doe ik wekelijks 'low profile' kracht- en coretrainingen afgewisseld met spinning® bij WeFitness, 'mijn' sportschool in de Reitdiepwijk in Groningen, en volgens Strava heb ik dit jaar al 252 km in de benen zitten. Bij elkaar gesprokkeld door afwisselend interval trainingen en tempo duurloopjes en als het uitkomt een wedstrijdloop. Zo rende ik in maart mee in de CPC Loop in Den Haag (21,1 km), de Monnikenloop op Schiermonnikoog (16 km) en de gezellige LEGiO-run in Grootegast (10 km). En dus afgelopen zaterdag in de Bonifatiusloop in Dokkum (21,1 km).  Tot nu toe geen training alleen! Ik ben duidelijk een gezelligheidsloper. Ik loop óf met honderden of zelfs duizenden mensen tegelijk met een startbewijs op mijn shirt óf samen met Dante, mijn jongste zoon van 15 jaar. Hij op mijn Trek mountainbike, mij als een professionele coach ongemerkt motiverend om door te gaan, alleen al door zijn aanwezigheid en gezellige verhalen. Wat ik inmiddels al niet weet over de Griekse mythologie, het periodiek systeem der elementen en allerlei weetjes die hij met me deelt als we samen op pad zijn. Het is geen moment stil 🤣 Morgen gaan we weer...
Lees meer