Loep in actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Forum Groningen, Fers, Biblionet Groningen en Biblionet Drenthe
van totaal € 1.000 (79%)

De Friese bibliotheken, Biblionet Drenthe, Biblionet Groningen en Forum Groningen slaan de handen ineen voor het Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen. Tijdens een live-uitzending over voorlezen op 12 februari om 16.00 uur zamelen de noordelijke bibliotheken geld in voor het kinderziekenhuis, zodat nog meer zieke kinderen voorgelezen kunnen worden. Want van voorlezen voel je je een klein beetje beter.

Aanleiding voor de inzamelingsactie is het spannende kinderboek “Loep en de Pyroman”, geschreven door de Groninger Allart Hakvoort. Van de opbrengst van elk verkocht boek doneert hij 40 procent aan het Beatrix Kinderziekenhuis. De bibliotheekorganisaties hebben samen 100 exemplaren van het boek ingekocht. Bovendien verdubbelen ze de donatie die hun aankoop heeft opgeleverd.

Live-uitzending op Platform F en Facebook!

In de live-uitzending op de Facebookpagina van Biblionet Groningen en Platform F van Forum Groningen, op 12 februari van 16.00 - 16.45 uur, gaat Arno van der Heyden in gesprek met schrijver Allart Hakvoort, voorleesconsulent Renske Thalen en Barbara Baijens van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Gedurende de uitzending kunnen kijkers een financieel steentje bijdragen. Óf natuurlijk het boek "Loep en de Pyroman" kopen!

Kijk vrijdag 12 februari om 16.00 uur mee op Platform F of via Facebook.

Samenwerkende bibliotheekorganisaties

Het is voor het eerst dat de vier noordelijke bibliotheekorganisaties samen optrekken in actie voor een goed doel. Samen vertegenwoordigen ze 119 bibliotheken in Friesland, Groningen en Drenthe.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
27-03-2021 | 13:03 Mooie actie, hebben door eigen ervaring bijzonder plekje voor dit ziekenhuis
25-03-2021 | 19:58 Samen een boek lezen of bekijken, is een moment om samen even te dromen, fantaseren, los van de werkelijkheid van ziek zijn.
15-02-2021 | 11:25
13-02-2021 | 16:02
13-02-2021 | 13:48