Dragons Back Race

Jeroen Bax

Nog te gaan

Qr
van totaal € 25.000 (7%)

op 15 juni 2020 werd Maud geboren na een zwangerschap van 26 weken en 1 dag. (14 weken te vroeg) Ze blijft 10 weken op de IC neonatologie in het UMCG. Daarna nog 8 weken in het Martini ziekenhuis waarna ze eindelijk met ons mee naar huis mocht!

Maud heeft het in haar eerste maanden heel zwaar gehad. Dat begon met een klaplong, een paar dagen later een spoed operatie aan haar darmen vanwege een geperforeerde darm. Hierdoor kwam de e.coli bacterie in haar lichaam waardoor ze een hersenvlies- en maagvliesontsteking kreeg. Na een week moest ze nog eens geopereerd worden aan haar darmen. Wat nog meer volgde was een open hartoperatie, 7 weken beademing, vele bloedtransfusies, ontelbare onderzoeken, een injectie in haar ogen vanwege zeldzame groei van bloedvaten op haar iris en nog een ooglasering.

Na een paar maanden ging het steeds beter met Maud en bleek ze niet eens zo veel achterstanden te hebben. Dat vond ik enorm fascinerend, dat zo`n kleine baby al zo veel kan doorstaan. Het inspireerde mij ook om te kijken wat ik nog zou kunnen met mijn lichaam, een jaar later. Hierop besloot ik mij in te schrijven voor de Dragons Back Race. Een 6 daagse race die van het noorden naar het zuiden van Wales loopt. 1,5 marathon en 3000 hoogte meter gemiddeld per dag.

Inmiddels ben ik hard aan het trainen en wil ik aandacht vragen voor onderzoek naar de oorzaken van vroeggeboorte maar ook de gevolgen van een vroeggeboorte. Zodat vroeggeboorte en complicaties voorkomen of ingeperkt kunnen worden.

Pubquiz: https://www.ticketkantoor.nl/shop/pubquizbeatrix/nl

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
10-05-2021 | 11:22
09-05-2021 | 23:00 Beetje dubbel. Aan de ene kant de vraag: hoe ver gaat de medische wereld om een mensenleven te redden. Aan de andere kant begrijp ik de ouders van een premature baby ook. Dat je er alles voor over hebt om je kindje te redden. X
07-05-2021 | 12:13 Super goed initiatief. Lopen Jeroen... voor Maud en Kira en alle andere meisjes/moeders. Wanneer je de afstand haalt verdubbelen we ons bedrag!
07-05-2021 | 08:52
06-05-2021 | 23:17 Er kan niet genoeg onderzoek gedaan worden naar vroeggeboorte en de gevolgen daarvan. Op 26 augustus 2018 is onze dochter met 32,3 weken geboren, bij ons was er wel een verklaarbare reden. Dat geeft veel rust en je hoeft jezelf geen verwijten te maken, wat je onbewust toch een beetje doet. Heel veel succes!