Op naar de top voor het zieke kind: Col du Télégraphe en Galibier(2x)

Jan Koper

Nog te gaan

Qr
van totaal € 2.500 (37%)

Het Doel

Het Beatrix kinderzieknhuis levert zorg voor ernstig zieke kinderen uit heel Nederland. Kinderen die hier worden opgenomen verblijven langdurig in het ziekenhuis of moeten gedurende vele jaren frequent opgenomen worden.

Voor deze zieke kinderen tellen andere dingen dan voor volwassenen. Probeer je maar eens voor te stellen dat je zelf als kind, bijvoorbeeld met een chronische ziekte bent opgenomen in het ziekenhuis. Je bent even alle houvast kwijt, alle dingen die voor jou belangrijk zijn, zoals je eigen kamer met je eigen bed, je broertjes, zusjes, vriendjes en soms ook je ouders moet je dan missen. Zij missen school, sport, interactie met vrienden en vriendinnen, opstap gaan met leeftijdsgenoten en vele andere zaken die voor de meeste kinderen behoren tot het normale dagelijkse leven.

Voor deze zieke kinderen is het van belang dat niet alleen hun ziekte zo goed mogelijk behandeld wordt maar dat er ook voor gezorgd wordt dat zij zich in het ziekenhuis kunnen blijven ontwikkelen. Zodat zij na ontslag weer aansluiting vinden bij hun leeftijdsgenoten en ondanks hun ziekte een plaats kunnen veroveren in de maatschappij. Hier zijn middelen voor nodig waar de zorgverzekering niet in voorziet.

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in voor het zieke kind en hun ouders. De stichting maakt het mogelijk dat de kinderen tijdens hun verblijf naar school kunnen gaan, via sociale media contact kunnen houden met hun klasgenoten, met hun vriendje of vriendinnetje in het ziekenhuis naar de film kunnen gaan, dat ouders bij hun kind kunnen overnachten, etc. Om dit in de toekomst te blijven doen en om vele andere projecten ten behoeve van het zieke kind mogelijk te maken is onze hulp nodig.

De prestatie

Daarom heb ik evenals vorig jaar besloten een berg op te fietsen voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en zo geld binnen te halen voor de opgenomen kinderen in ons ziekenhuis.

Vorig jaar beklom ik met succes de Passo dello Stelvio in Italie. Dit jaar stel ik mezelf voor een grotere inspanning en zal ik op 20 juni in de Franse Alpen Col du Télégraphe, Valmenier, Col du Galibier en  Col du Galibier via Lautaret beklimmen, bij elkaar meer dan 3000 hoogtemeters!

 

Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis heeft een ANBI status en is CBF erkend. Dit betekend dat er minstens 90% van het geld rechtstreeks naar de projecten gaat (overig 10% zijn onkosten) en dat donaties belasting aftrekbaar zijn. Reis-en verblijfkosten betaal ik zelf, dus alle donaties zullen rechtstreeks naar de stichting gaan.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
09-03-2020 | 14:30
02-03-2020 | 12:09
02-03-2020 | 11:06
01-03-2020 | 20:28
01-03-2020 | 16:07