Bouwen voor jonge toppers

Henk de Vries
Normal 1664256f2571f0de08d80cd455ab573afdb9425b
Qr
van totaal € 4.950 (76%)
Nog te gaan

Een ziek kind verdient een zo prettig mogelijke omgeving. Maar ook ouders en broertjes of zusjes hebben dat oh zo nodig. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Tussen 1996 en 1998 was ik als werkvoorbereider betrokken bij de nieuwbouw van het Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht. In totaal 45000m2 ziekenhuis werd daar speciaal gebouwd om zieke kinderen de beste behandeling te geven. Bij de viering van het hoogste punt van deze nieuwbouw waren enkele jonge en ernstig zieke kinderen aanwezig. Dat heeft diepe indruk gemaakt. Het feit dat ik dat nu opschrijf, ca 23 jaar later, zegt genoeg. Ik ben er nog steeds trots op dat ik daar mijn steentje heb mogen bijdragen.

Inmiddels heb ik samen met mijn vrouw Jannette 3 kinderen. Een tweeling van 13 en onze oudste is 15 jaar. Mijn vrouw werkt op de kraamafdeling in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Zij maakt veel mooie momenten daar mee maar ziet ook de keerzijde. Het krijgen van kinderen is voor sommigen heel gewoon maar voor ons bijzonder. Een Ivf-traject in het UMCG heeft ons geholpen om nu van onze jiongens te kunnen genieten.

Gelukkig zijn onze kinderen gezond maar vanuit de gezondheidszorg hebben wij de laatste jaren meer ondersteuning op geestelijk gebied moeten hebben. Dit als gevolg van de ramp met de MH-17 waar mijn zus en zwager het leven lieten.

Het lopen van de marathon van New York is een mooie mogelijkheid om iets terug te doen voor onze gezondheidszorg. Nu ik sinds juni 2018 als bouwkundige werk bij het UMCG is het BeatrixKinderZiekenhuis een logische keus. 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.