Het behoud van kinderhartchirurgie afdeling bij het UMCG

Emiel Veerbeek
van totaal € 100 (0%)

Demissionair minister Hugo de Jonge maakte zolaatst bekend dat het UMCG moet stoppen met hartoperaties bij kinderen. Ook de complexe operaties voor mensen met aangeboren hartafwijkingen raakt het UMCG kwijt. Alleen het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam mogen deze behandelingen nog doen.

Sluiting van kinderhartchirurgie van het UMCG zal grote gevolgen hebben voor ouders en kinderen uit de Noordelijke Provincies. Het zal leiden tot een onacceptabele reistijd voor kinderen en ouders. Het UMCG levert zorg van topkwaliteit en is van cruciaal belang voor de inwoners van Groningen, Drenthe en Friesland. Met het verdwijnen van de kinderhartchirurgie wordt het hele ziekenhuis geraakt. Dat wil ik voorkomen. Het geld is bedoeld voor de financiering van de bedrijfsvoering, welzijnsprojecten en wetenschappelijk onderzoek.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.