RTVNOF op bezoek!

31-10-2020 | 15:02

DAMWALD – Berber en haar oom Piet Swart zouden dit jaar de Marathon van New York lopen. Dat gaat niet door, maar de marathon is verplaatst naar volgend jaar. Wel gaan Piet en Berber door met alle acties om geld op te halen voor het Beatrix Kinderziekenhuis, het goede doel waar ze voor lopen.

Ze zijn begonnen met een shirt sponsoring actie, waarbij verschillende bedrijven hun logo op de shirts hebben gezet die ze ook dragen tijdens trainingen. Piet heeft een actie gedaan met klussen, waarbij zijn slogan was: Ik een klus en het saldo van het Beatrix Kinderziekenhuis in de plus. Berber is net begonnen met een kerstactie, waarbij ze kersthangers en muurcirkels probeert te verkopen.

Team Swart heeft ook een ambassadeur, namelijk Kevin van Neer. Kevin zit op het Singelland in Burgum, waar Piet lesgeeft. Hij heeft Taaislijmziekte en komt geregeld in het Beatrix Kinderziekenhuis. ,,Ik heb er ook wel eens een week gelegen. Ze passen wel goed op je en er zijn allemaal activiteiten, dat is wel leuk”, vertelt Kevin.

Om deze activiteiten voort te zetten is er geld nodig. ,,Ze krijgen wel geld van de overheid, maar dat is niet voor onderzoek en leuke dingen voor de kinderen. Daarom halen wij daar geld voor op”, legt Berber uit. ,,Kevin helpt met het promoten van de acties, hij is een geweldige ambassadeur”, zegt Piet.

Om alle acties te bekijken die Team Swart organiseert en om geld te doneren voor het Beatrix Kinderziekenhuis, kunt u deze website bezoeken. ,,Vooral voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis, alsjeblieft doneer. Hoe meer er gedoneerd wordt, hoe meer dat ze daar kunnen doen”, besluit Piet.