Plantsoenloop Groningen 2019

Normal b1a739791bda92beff4fddb53efe0145bf1832fd
van totaal € 7.200 (0%)
Nog te gaan

Zaterdag 2 november 2019 worden wederom duizenden lopers verwacht in het sfeervolle Noorderplantsoen voor de 61e editie van de Plantsoenloop.

Ook dit jaar steunt de Plantsoenloop het goede doel Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis om zo geld in te zamelen zodat de Liedjesfabriek ook in 2020 het Beatrix Kinderziekenhuis kunnen bezoeken. Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met de mobiele studio zoeken ze onze patiëntjes op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn: Hun eigen lied en videoclip!

6.500 redenen om dit goede doel te steunen
Gemiddeld worden er 6.500 kinderen per jaar opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Dat zijn ongeveer 17 kinderen per dag. Daarnaast bezoeken ruim 22.000 kinderen de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis. Dat zijn nog eens meer dan 60 kinderen per dag.

Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen.
Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ondersteunt zij diverse projecten: van wetenschappelijk onderzoek tot muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van kinderbioscoop. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’.

Om ook in de toekomst wetenschaps- en welzijnsprojecten te kunnen blijven ondersteunen die door regulieren ziekenhuis budgetten niet vergoed worden, is steun hard nodig.

Want wij vinden dat het zieke kind beter verdient!

Start nu je eigen actie!
Uiteraard is het ook mogelijk om een persoonlijke actie op te zetten voor het goede doel! Ga ook de uitdaging aan om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen naast het leveren van een sportieve prestatie