Op weg naar een traumavrij Beatrix Kinderziekenhuis!

van totaal € 6.000 (0%)

Pijn, angst en stress: allemaal zaken waarvan we zouden willen dat ze niet voorkomen in ons kinderziekenhuis. Maar helaas is de werkelijkheid anders en als we reëel zijn weten we ook dat een ziekenhuis zonder pijn, angst en stress een utopie is. Maar hoe kun je pijn, angst en stress voorkomen? Door het geven van goede informatie, het gebruiken van focustaal (positieve of helpende taal), pijnstilling en afleiding. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

In het Beatrix Kinderziekenhuis maken we daarom sinds kort gebruik van de PROSA methode met als doel in 2025 een traumavrij kinderziekenhuis te zijn. Met deze PROSA methode wordt geleerd hoe pijn, angst en stress werkt bij kinderen en hoe hier op verantwoorde wijze op ingespeeld kan worden. In het Beatrix Kinderziekenhuis zijn hierin ruim 60 ambassadeurs uitgebreid geschoold en is het nu zaak om dit bij de overige collega’s vanuit alle disciplines te implementeren. Naast de scholing zijn hiervoor ook afleidingsmaterialen nodig. Te denken valt aan:

• Een dierenkoffer gevuld met afleidingsmaterialen (zoals een zoekboek, stressbal, bellenblaas, rammelaar en toverstaf)
  • Pijnliniaal met daarop gezichtjes waarmee het kind kan aangeven hoe het zich voelt
  • Ziekenhuispaspoort

De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis omarmt dit project!

Wij willen graag ervoor zorgen dat de afleidingsmaterialen aangeschaft kunnen worden. Want wat is er mooier dan een kind het ziekenhuis te zien verlaten met een glimlach?

Help ons mee: op weg naar een traumavrij kinderziekenhuis in 2025: van angst naar vertrouwen!