Dagboekjes voor Kinder IC en Neonatologie - 2018

Normal 6b26968b99cf2b8b611a399a328bf443a1ccad74
van totaal € 4.500 (0%)
Project is afgesloten

Stel je eens voor. Je kind wordt opgenomen op de Kinder IC of Neonatologie en vanaf dat moment staat het leven van uw kind en gezin op z'n kop. Vaak blijft het niet alleen bij een opname op de Kinder IC of Neonatologie, maar is er een (langdurig) vervolg traject. Daarom is er besloten om dagboekjes te ontwerpen die aan langdurige patiënten kunnen worden gegeven.

Sinds een paar jaar worden er op de Kinder IC en de afdeling Neonatologie dagboekjes uitgedeeld. Een opname op deze afdelingen is erg ingrijpend. Om ervoor te zorgen dat kinderen de opname op een goede manier kunnen verwerken, krijgen ouders/verzorgers een speciaal dagboekje.

Door in het dagboekje op te schrijven wat er tijdens de opname gebeurt, ontstaat een verhaal. Dit verhaal helpt kinderen de opname nu en later te verwerken. Ook is er ruimte voor foto's . Foto's die dit verhaal laten zien. Het dagboekje is niet alleen zinvol voor kinderen, maar het kan ook ouders/verzorgers ook helpen om meer overzicht te krijgen in de stroom van informatie die op hen afkomt. Deze verslaglegging van gebeurtenissen heeft een positief effect op de verwerking van de opname en alles wat er gebeurd is.

Dit jaar hebben we weer nieuwe dagboekjes nodig. Helpt u mee dit jaarlijks mogelijk te maken?

Barbara Baijens-Vrij

b.p.baijens-vrij@umcg.nl

0503614830