Kinderen met Virtual Reality beter voorbereid op MRI-scan

13 maart 2018 12:26

Afgelopen maanden er is hard gewerkt maar 12 maart was het dan zover. Bert Visscher, ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, was de eerste zijn die de experience onderging.
Kinderen die een MRI-scan in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG moeten ondergaan kunnen zich daar vanaf heden met een virtual reality-bril op voorbereiden. Ze lopen virtueel de route van de polikliniek naar de ruimte van de scanner, zien hoe het apparaat er uit ziet, waar ze komen te liggen en horen hoe de scanner klinkt. Hierdoor zijn kinderen beter voorbereid en lukt het hen beter om rustig te blijven tijdens de scan.

Een mooi waardevol project die mogelijk is gemaakt door de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. We zijn onze donateurs dan ook erg dankbaar die hebben bijgedragen aan dit bijzondere project.