Sytske loopt voor het zieke kind!

Sytske Visser
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.500 (103%)

Net als alle kinderen en volwassenen heb ik ook dromen. Eén van deze dromen is de Marathon van New York hardlopen. Deze droom is haalbaar en gaat hopelijk 4 november 2018 in vervulling!. Voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zijn het vervullen van dromen niet altijd zo vanzelfsprekend. Hun dromen worden belemmerd door hun ziekte, verblijf in het ziekenhuis en vele onderzoeken. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om toch een glimlach op de gezichtjes van deze kleine Heroes te toveren en het verblijf van hen en hun ouders iets aangenamer te maken. Naast medisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekten van deze kinderen is er ook aandacht voor hun welzijn, ontspanning en ontwikkeling. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals muziek aan bed of het maken van droomdekens om het verblijf in het ziekenhuis toch iets aangenamer te maken en dat soms een beetje voelt als ‘ thuis’. Het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG is een van de grootste vier kinderziekenhuizen van Nederland. Hier komen jaarlijks 20.000 unieke kinderen voor diagnostiek, behandeling en zorg. Er is aandacht voor meer dan 20 kinderspecialismen, zoals oncologie, KNO, neonatologie en stofwisselingsziekten. Daarnaast is het Beatrix Kinderziekenhuis het enige kinderziekenhuis in Nederland dat gespecialiseerd is in dunne-darm, long- en levertransplantaties. Ik ben zelf werkzaam als verpleegkundige in het UMCG. Op mijn afdeling kom ik regelmatig in contact met familieleden tijdens een levertransplantatie ten behoeve van het zieke kind. De transplantatie heeft een enorme impact en brengt onzekerheid en spanning met zich mee bij het kind en de familieleden. Het is daarom ontzettend belangrijk dat wij het zo comfortabel en aangenaam mogelijk maken en aan te sluiten bij de wensen. Naast de passie voor de zorg heb ik ook een passie voor de sport. Tijdens het wielrennen, schaatsen, steppen en hardlopen ben ik altijd opzoek naar een nieuwe uitdaging. De Marathon van New York volbrengen is voor mijn een droom. Wat is het dan fantastisch dat tijdens deze Marathon je beide passies samenkomen! Ik wil mij graag inzetten voor de zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Het is fantastisch dat dit kan door middel van het vervullen van mijn droom op sportief gebied tijdens de Marathon van New York. Een droom die uitkomt! Het zieke kind verdient beter! Steun mij daarom op weg naar de Marathon van New York 2018!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
06-11-2018 | 05:41 Wat een super prestatie Sytske! Wauw!!! Groetjes Jan, Mariska en Lisa
03-11-2018 | 13:43
31-10-2018 | 16:37
31-10-2018 | 15:04 YOU GO GIRL! Zondag gaan we eindelijk genieten van de Marathon waar we al maanden naar toe hebben geleefd!
28-10-2018 | 22:51
Bekijk alle

Geslaagde Willem Visser Memorial-week!

13-07-2018 | 11:09 Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag vonden op wielerbaan in Sneek weer de jaarlijkse Willem Visser Memorials voor de diverse categorieën plaats. Bij de sportklasse op maandag was de kleinzoon van Willem, Guillaume Visser, de beste. Op dinsdag was Sjoerd van Aalzum de snelste amateur en op de woensdag wonnen Sven Vrij, Huub Adema en Hugo Bakker in de diverse jeugdcategorieën. Nog het vermelden waard is dat alle inschrijfgelden naar de actie van Sytske Visser voor het Beatrix Kinderziekenhuis gingen. Hiermee is een mooi bedrag van 225 euro opgehaald. Verslag: Mark de Boer, WV Snits Kijk hier voor foto’s.   Maandag (Sportklasse) De best bezette categorie van de week was die van de sportklasse, 23 renners deden hier een gooi naar de felbegeerde beker. In het eerste deel van de wedstrijd zag het publiek Jurjen Sweering en Max Postma in het offensief, maar zij werden met nog een kwartier en vijf ronden te gaan weer teruggepakt. Dit was het sein voor Miente Steensma en Guillaume Visser om te vertrekken. Steensma kon de ontketende Visser na verloop van tijd niet meer bijhouden, maar vanuit de achtergrond wist Felix Kok wel de aansluiting met Visser te maken. Jacob Hofstra deed nog wel een moedige poging om bij deze twee mannen te komen, maar dit lukte hem niet. Het peloton wist niet meer terug te komen en zo kon Visser de sprint-à-deux winnen van Kok. Arjen Hoekstra won de pelotonsprint. Top-10 Guillaume Visser, Heerenveen Felix Kok, Groningen Arjen Hoekstra, Oosthem Friso Jukema, Heeg Miente Steensma, Drachten Johan Lukkes, Sneek Max Postma, Leeuwarden Ype Velda, Joure Kyrill Visser, Groningen Herman Luimes, Erica Kijk hier voor de volledige uitslag.   Dinsdag (Amateurs) Zeventien renners gingen deze dinsdag strijden om de Willem Visser Memorial bij de amateurs. Na zes rondes gereden te hebben, ging een groepje van drie op avontuur. De namen: Sjoerd van Aalzum, Robert Kruijf en Harry Sweering. Deze mannen wisten al snel een aardig gaatje te slaan. Martin Bruining en Janco Lukkes zagen het gevaar van deze kopgroep in en gingen in de achtervolging. Zij werden echter na enkele rondes alweer teruggepakt. Bij het ingaan van de finale kreeg Sweering te kampen met een lekke band en hiermee was zijn kans op de overwinning verkeken. Van Aalzum en Kruijf bleven goed samenwerken en wisten uiteindelijk ook uit de greep van het peloton te blijven. Een zeer WV Snits-getinte achtervolgingsgroep bestaande uit Martijn Ettema, Arjan Kramer en Dennis Haanstra kon het duo voorop niet meer bijhalen. Van Aalzum wist na één uur en vijf ronden als eerste de meet te bereiken, voor Kruijf en Kramer die de beste was van het peloton. Top-10 Sjoerd van Aalzum, Scharnegoutum Robert Kruijf, Leeuwarden Arjan Kramer, Sneek Janco Lukkes, Sneek Tamme Posthumus, Joure Hidde Punter, Sneek Laurens Taekema, Sneek Martijn Ettema, Bolsward Pieter Terpstra, Heerenveen Bas Westra, Sneek Kijk hier voor de volledige uitslag.
Lees meer