Normal 2cf065ee99d03ebee9779d1dc4d279ab592dd73f

Bijna M-Day

24 oktober 2018 12:43

Over een dikke week sta ik aan de start van de NY Marathon, maar heb ik er ook vertrouwen in dat het gaat lukken om te finishen?

Toen ik me begin dit jaar had opgegeven voor de Marathon van New York, dacht ik dat ik in oktober wel fluitend 30 kilometer kon lopen. Dat was achteraf best optimistisch gedacht. Vanaf augustus hobbelde ik zo van de ene blessure (peesplaat onder de voet) in de andere (onwillige spier in de heup), waardoor van het oorspronkelijke plan van lange duurlopen in het weekend niks terecht is gekomen. En ook het beruchte sportrusten-14km- schema heb ik niet kunnen volgen. Dus ik ben best zenuwachtig voor zondag 4 november, want het voelt of ik onvoorbereid aan de start zal staan.

Maar dat is natuurlijk niet zo....

In de voorbereiding op NY heb ik me aangesloten bij een heel leuke loopgroep, waar ik met veel plezier train, heb ik de trainingsfrequentie opgevoerd van 2x per week, naar 3x per week en daarna naar 4x per week, heb ik een persoonlijk record gelopen op de 7 km, 10km en de halve marathon, heb ik 2 paar nieuwe hardloopschoenen aangeschaft, compressie-tubes en compressiesokken, heb ik mijn budget voor fysiotherapie zo goed als opgebruikt, heb ik ook een podotherapeut bezocht en zooltjes aangeschaft, ben ik in het trotse bezit van een foamroller, doe ik yoga-oefeningen met de youtube juf voor de tv, trek ik regelmatig baantjes in Kardinge Zwembad, heb ik veel gevraagd en ongevraagd advies gekregen (wat er ook gebeurt, NIET gaan wandelen / je kan best even wandelen onderweg, dat kan je ook trainen; je moet echt wel een keer 30 km lopen vooraf / lange duurlopen zijn helemaal niet nodig, met het 14 km schema lukt het ook wel) en heb ik ruim 2500 euro aan sponsorgeld opgehaald voor het zieke kind (de Vrienden van het Beatrix Ziekenhuis)

Anyway, volgende week zondag sta ik aan de start van de NY Marathon, ongetwijfeld groen van de zenuwen. Het wordt een hele ervaring en een groot avontuur. Het doel is heel blijven (want ik heb ervaren dat een spier zomaar in een keer kan zeggen: 'ik ben er klaar mee en doe het niet meer') en finishen. Tijd is niet belangrijk, maar voor degene die me wil volgen, mijn startnummer is 53559 en ik start om 10.40 uur, dat is 16.40 Nederlandse tijd.

Wish me luck!