De marathon van New York voor het zieke kind!

Ilona Wijbenga
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal f75b64da2e8000fbaffc1d1205062c807f328339
van totaal € 5.000 (105%)

Lieve mensen,

 

Een jaar geleden zat ik met mijn vriendin Andrea in de tuin. Andrea vertelde mij over haar plannen om de marathon van New York te lopen en daarmee het steunen van de stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis. Daar werd ik direct enthousiast van. Hoe mooi zou het zijn om jezelf tot het uiterste te drijven en daarmee geld in te zamelen voor zieke kinderen. Maar al snel dacht ik; " Een marathon, dat is een veel te hoog gegrepen voor mij...."

De stichting; Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis werft fondsen ten behoeve van het welzijn van zieke kinderen. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor doeleinden die naast de medische behandeling van invloed kunnen zijn op de genezing en ontwikkeling van het zieke kind. Daarbij kun je denken aan: Muziek aan bed, metamorfoses van wachtkamers en behandelkamers, Ipads, verwenmomenten en theatervoorstellingen.

Zelf ben ik werkzaam in het UMCG, op een verpleeg afdeling voor volwassenen. Ik zie daar hoe onaangenaam het voor mensen kan zijn om in het ziekenhuis te liggen. Hoe vervelend het is om zo lang in een MRI te liggen of hoe lang de nachten kunnen duren als je plat moet blijven liggen, ten behoeve van de behandeling, en niet kunt slapen. Laat staan hoe vervelend dit is voor kinderen!!

Met enige regelmaat worden er kinderen in een bed over de afdeling gereden waar ik werkzaam ben. Meestal rollen er grote tranen over hun kleine wangetjes omdat ze van de operatie kamer zijn opgehaald. Zo kwetsbaar en klein. Met hulpmiddelen als een virtual reality bril wordt die MRI een stuk aangenamer. Net als die lange nacht, die is een stuk leuker onder een droomdeken.

Een aantal weken na het gesprek met Andrea dacht ik weer: "Hoe mooi zou het zijn”. Ik fietste van mijn werk naar huis, met het idee om te gaan haardlopen. Dan bof ik maar!! Er zijn heel veel kinderen die dat zouden willen, maar waarvan hun lichaam de kracht niet heeft om dat te doen. En wanneer ik mijn kracht kan gaan gebruiken om geld in te zamelen voor kinderen die dat niet kunnen, dan is de cirkel rond.

Met meer uitleg over de stichting raakte ik steeds enthousiaster. Ik ben er letterlijk heel dicht bij, de lijntjes zijn kort en ik kan zelf aangeven waar ik wil dat het geld naartoe gaat.

Dus...Ik ga het doen!!! Samen met Andrea ga ik het avontuur aan om de marathon van New York te lopen voor de kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis en ik heb jouw hulp hard nodig!

Wil jij een steentje bijdragen aan die extra's die het mogelijk maken om het kind te behandelen in plaats van alleen hun ziekte, doneer dan hier!!

Alvast bedankt!

 

Liefs,

Ilona.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
06-11-2018 | 18:09 <3
03-11-2018 | 21:24
02-11-2018 | 23:16
02-11-2018 | 19:44
02-11-2018 | 16:25