Fietsen voor het Beatrix Kinderzieknhuis

henk ter Horst

Nog te gaan

Qr
van totaal € 2.500 (10%)

Het Beatrix kinderziekenhuis levert zorg voor ernstig zieke kinderen uit heel Nederland. Kinderen die hier worden opgenomen verblijven langdurig in het ziekenhuis of moeten gedurende vele jaren frequent opgenomen worden.
Sinds 2001 werk ik als kinderarts-neonatoloog in het UMCG. Samen met een team van verpleegkundigen zorgen wij dagelijks voor zieke baby’s. Meestal zijn deze kinderen te vroeg geboren, maar ook voldragen baby’s met verschillende ziektes kunnen op de intensive care voor pasgeborenen liggen. Vaak is de opname op de IC al voorafgegaan door een periode van onzekerheid tijdens de zwangerschap, soms komt de opname onverwachts.
Omdat deze kinderen vaak direct na de geboorte behandeling nodig hebben, worden moeder en kind heel vaak meteen van elkaar gescheiden. Soms ligt de baby in het UMCG en moeder nog in het ziekenhuis waar zij bevallen is. Daarna volgt een periode waarbij het kind opgenomen ligt, meestal in een couveuze. Dit is voor ouders een hectische periode. Er zijn ook situaties waarbij moeder te ziek is om haar kind te bezoeken.
Dit alles brengt met zich mee, dat ouders een “valse start” hebben en dat kan van negatieve invloed zijn op de hechting tussen ouders en kind. Een verstoorde hechting kan ook op de lange termijn gevolgen hebben, zowel voor ouders als kind.
Daarom is het van essentieel belang dat ouders zoveel mogelijk deelnemen aan de zorg van hun kind, zij zijn feitelijk onderdeel van het behandelteam. Als intensive care neonatologie proberen wij op veel manieren ouders te begeleiden bij deze situatie. Dit doen wij op meerdere vlakken: begeleiding bij borstvoeding, buidelen zo snel mogelijk na geboorte, etc.
Om ouders hier zo goed mogelijk in te begeleiden zijn soms middelen nodig waar de zorgverzekering niet in voorziet.
De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in voor het zieke kind en hun ouders. De stichting maakt het mogelijk dat de kinderen tijdens hun verblijf naar school kunnen gaan, via sociale media contact kunnen houden met hun klasgenoten, met hun vriendje of vriendinnetje in het ziekenhuis naar de film kunnen gaan, dat ouders bij hun kind kunnen overnachten, etc. Om dit in de toekomst te blijven doen en om vele andere projecten ten behoeve van het zieke kind mogelijk te maken is onze hulp nodig.
De prestatie
Daarom heb ik besloten een berg op te fietsen voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en zo geld binnen te halen voor de opgenomen kinderen in ons ziekenhuis.
Dit wordt voor mij een enorme uitdaging, want ik zat nog nooit op een racefiets. Op 20 juni zal in de Franse Alpen de Telegraph en Col du Galibier beklimmen.

Stichting vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis heeft een ANBI status en is CBF erkend. Dit betekend dat er minstens 90% van het geld rechtstreeks naar de projecten gaat (overig 10% zijn onkosten) en dat donaties belasting aftrekbaar zijn. Reis-en verblijfkosten betaal ik zelf, dus alle donaties zullen rechtstreeks naar de stichting gaan.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
26-02-2020 | 12:36