Marathon New York 2021; update 11 juli 2021

11-07-2021 | 20:43

De zomervakantie staat voor de deur, tijd voor een up-date  aan het begin van de meivakantie een mooi moment voor een nieuwe update.

Gaat de marathon door? Ja, 33.000 deelnemers mogen starten tegen normaal 51.000. Zijn wij zeker van een startbewijs? Ja, gelukkig maar. Ga ik deelnemen? Nee, huh, nee? Uiteindelijk moesten we ons uiterlijk 5 juli aanmelden voor deelname maar tijdens de trainingen kreeg ik steeds meer last van mijn rechterknie. Dieptepunt was de loop Wartena - Opende. Op een warme maandag ging samen met sponsor ‘Simply Borger’ Ytsen de ze 25km te lijf maar na 18 km had ik dusdanig veel pijn dat ik ben gestopt.

Op naar de orthopeed, foto maken, vergelijken met foto jaar gelden. Conclusie van orthopeed; Knie is onderhevig aan slijtage en is in een jaar behoorlijk slechter geworden. Zijn advies; Ga fietsen ipv hardlopen. Pijnlijk om te horen maar na nachtje slapen toch wel tot realistisch besluit moeten komen om een streep door de marathon te zetten.

Die droom blijft dus een droom. Heb ik het dan voor niets gedaan? Nee, zeker niet. Ik heb het BeatrixKinderZiekenhuis in het daglicht gezet. Hebben jullie me dan voor niets ondersteund? Nee, want door jullie ondersteuning kunnen kinderen hun verblijf iets aangenamer beleven. Op dit moment hebben we met gehele groep al bijna €90.000 opgehaald waarvan wij zelf €4.334,- hebben bijgedragen. Baal ik? Ja, enorm. De tegenprestatie die ik wilde leveren kan ik niet waarmaken en dat vind ik absoluut niet leuk.

Toch kijk ik ook wel weer op een positieve manier terug. Leuk om met een gevarieerde groep te beginnen, samen te lopen en een gezamenlijk doel te hebben. 

Een dank je wel aan mijn sponsoren, de wijnliefhebbers en spontane gevers. Ik ben blij dat jullie mijn intrinsieke motivatie begrijpen en daar aan bij hebben gedragen.

Ik blijf de groep volgen tot hun vertrek begin november. Nogmaals, dank je wel en geniet van de komende vakantie.

 

Henk de Vries